Na dražbo leta 2007 zgrajenega hotela Betnava, ki se je v sredo prodajal po izklicni ceni 3,2 milijona evrov, se ni prijavil niti en kupec. Prodana pa je bila notranja oprema.

Hotel Betnava je eden novejših mariborskih hotelov, vendar pa je svojo zgodbo končal hitro in klavrno. Breme posojil je bilo preveliko in lastniki so se odločili za stečaj. Hotel je zaprt vse od začetka epidemije.

Eden novejših mariborskih hotelov je del stečajne mase propadlega podjetja Avto center Krajnc.

Na svoji spletni strani pa, sicer že nekdanji upravitelji hotela 5 Start, ki so medtem odstopili od najemne pogodbe, še vedno objavljajo, da to ni konec njihove zgodbe, saj bodo svojo turistično ponudbo razvijali naprej in to tudi kar v samem središču Maribora. 

»Ni bilo ponudb. Prodana je bila oprema hotela Deželni banki Slovenije. Opremo so kupili po izklicni ceni, 42.200 evrov,« je povedal stečajni upravitelj Tone Kozelj

Hotel je bil znan tudi po svojih okusnih zajtrkih (foto: Facebook profil Betnava hotel Maribor).

Na naslednjo dražbo bodo morebitni interesenti morali še nekoliko počakati, saj trenutno poteka tožba proti Deželni banki Slovenije, ki pa je tudi največji upnik v tem stečajnem postopku. 

»Dokler se ta tožba ne konča, ne bo nove dražbe. Deželna banka Slovenije je na prvem mestu med upniki. Nove dražbe tako ne bomo razpisali do zaključka tega pravnega postopka,« je zaključil stečajni upravitelj Kozelj. 

Hotel je sicer imelo v najemu podjetje 5 Start, ki je hotel zaprlo na začetku epidemije, 30. junija 2020 pa odstopilo od najemne pogodbe.

»Kar se nas tiče, je zgodba do razjasnitve lastništva končana. Po nakupu želje nimamo,« je pojasnil Vasja Ilešič, nekdanji direktor hotela Betnava in predsednik Združenja malih hotelirjev Maribora. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice