Foto: Bobo
Kot je zapisala, so »pozdravi, ki smo jim bili priča v Trstu, simbol obdobja, ki je prineslo sovražnost, razdvajanje, nasilje«.

Somišljeniki pokojnega novinarja Almeriga Grilza so v petek ob 36-letnici njegove smrti v Ulici Paduina v Trstu, kjer so se tradicionalno zbirali skrajni desničarji, njegov spomin počastili s trikratnim fašističnim pozdravom, je poročal Primorski dnevnik.

Dogodek je obsodila tudi slovenska predsednica Nataša Pirc Musar.

Pirc Musar prav te dni na obisku v Italiji

Kot poroča Primorski dnevnik, je dogodek sprožil burne odzive na Tržaškem, še posebej, ker je bil na njem prisoten tudi deželni odbornik za okolje in član Bratov Italije Fabio Scoccimarro.

Kot so ob tem v odzivu zapisali predstavniki gibanja Zdaj Trst-Pakt za, je nesprejemljivo, da eden izmed najpomembnejših predstavnikov deželne vlade sodeluje pri neofašistični manifestaciji, saj je »prisegel zvestobo Republiki, rojeni iz upora proti fašizmu«, dodaja časnik.

Medtem so levosredinske opozicijske stranke že zahtevale odstop Scoccimarra.

Dejanje je preko Twitterja obsodila tudi slovenska predsednica Nataša Pirc Musar, ki se prav te dni mudi na obisku v Italiji. Kot je zapisala, so »pozdravi, ki smo jim bili priča v Trstu, simbol obdobja, ki je prineslo sovražnost, razdvajanje, nasilje«.

»S predsednikom vlade Sergiom Mattarello sva poudarila zavezanost skupni evropski poti Slovenije in Italije, usmerjeni v prihodnost, spoštovanje in sodelovanje. Dogajanje v Trstu nima mesta na tej poti,« je še zapisala predsednica.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
upokojenec70 (ni preverjeno)

Samo deklarativna obsodba ni dovolj. Treba jih je obsoditii na nekajletne zaporne kazni. To bi storila vsaka država, ki ji je kaj do mira v državi in svetu.

gostja (ni preverjeno)

Obsodbe fašističnega pozdrava, nimam nič proti, le našega nacističnega naj pustijo na miru !

In reply to by upokojenec70 (ni preverjeno)

Šumar (ni preverjeno)

Noo noo Nataša... Dvorezni meč si postala...
Aa ukrajinski Fašizem pa podpiraš???
Aja tisto so ti naročili Američani...

pohorc (ni preverjeno)

lahko ga samo popuši oujsa pepa
ali se pa jebe
Nič ne pomaga kaj ona klobasa

In reply to by Šumar (ni preverjeno)

pohorskisvizec

Ti ti Nataška, 2 merila. Ko so v Sloveniji pri protestih kričali, da je treba ubiti, ve se koga si bila tiho. Ko jenulček in ona bajsa divjata po FB in dajata izjave, pa si tiho!

Augsburg (ni preverjeno)

Ljubljančanom pač nikoli ni bilo mar za Primorce, razen ko je bilo treba it na slovensko obalo ... Tipično.

Starejše novice