Slovenski kmetje danes ponovno protestirajo, zbrali so se v Murski Soboti, Celju in na Ptuju.

V zadnjih mesecih se več evropskih držav sooča s protesti kmetov. Protestnemu shodu so se pridružili tudi kmetje iz Slovenije.

Slovenski kmetje se pridružujejo zahtevam francoskih kmetov, ki s protesti opozarjajo na nevzdržne razmere v panogi.

Kmetje pričakujejo naslovitev vprašanj glede uvoza žita in poceni živil iz Ukrajine, sklenitve prostotrgovinskega sporazuma med Evropsko unijo in južnoameriško gospodarsko zvezo Mercosur in zelenega prehoda, ki da se izvaja na plečih kmetov.

Protestni shodi se danes nadaljujejo

Protestni shodi kmetov se danes nadaljujejo, kmetje so se zbrali v Murski Soboti, Celju in na Ptuju. Udeleženci protestov opozarjajo na trenutno stanje v kmetijstvu, ob tem izpostavljajo tudi niz zahtev do vladajoče politike.

Med drugim zahtevajo tudi ustavitev vseh postopkov za izgradnjo suhih zadrževalnikov v Šentjuriju, Šoštanju, Spodnji Savinjski dolini in Slovenj Gradcu.

Kmetje ne nasprotujejo protipoplavnim ukrepom, a menijo, da bi se jih dalo izvesti drugače. Predvsem ceneje in tako, da bi izgubili manj kmetijskih zemljišč.

Zahtevajo tudi umik zakona, ki predvideva hitre razlastitve kmetijskih zemljišč.

»Glede na stanje v kmetijstvu ne moremo garantirati, da se enemu izmed nas 'ne utrga' in potrosti gnoj po cesti«

V Murski Soboti se je protest začel z zbiranjem ob 10. uri pred Mercatorjem Cash & Carry, predvidene pa naj bi bile celo blokade avtocestnih priključkov in nekaterih ulic.

Pred protestom v Murski Soboti so se pomurski kmetje zbrali na sestanku, na protest se bodo odpravili »s polnimi cisternami ter trosilniki gnoja

»Glede na stanje v kmetijstvu, ne moremo garantirati, da se enemu izmed nas 'ne utrga' in potrosi gnoj po cesti,« sporočajo pomurski kmetje.

Sre, 19.6.2024
Inovativni sistemi omogočajo naravno osvetlitev tudi v prostorih brez oken. Z njimi lahko učinkovito razsvetlite temne kotičke vašega doma ali delovnega prostora.

Komentarji (12)

Kurbinsin (ni preverjeno)

V Ljubljano se peljite budale zabite Tam je treba polivati gnojnico ne Pa v MS in Ptuju, mater idioti Pa taki

Slo22 (ni preverjeno)

Jaz bi z veseljem kupoval domace, samo si ne morem privoscit

SLO (ni preverjeno)

Ubogi kmetje štrajkajo samo z vprežno živino!
Sedaj bi vsak kmetavzar rad bil bogataš!?
Štrajkat naj gredo v Bruselj od tam prihajajo vsi slabi ukrepi za nižji sloj!!!

David 2024 (ni preverjeno)

Najprej je vedno treba domač prag očistit.

In reply to by SLO (ni preverjeno)

Štamperl (ni preverjeno)

Kmetje, bravo, stojim na vaši strani,

ne le z gobcem, ampak tudi z denarnico.

Kar precej kupujem direktno od kmetov!

Čunga - lunga (ni preverjeno)

Dokler boste le v CE, MS, MB... vas bodo oblast in mediji ignorirali...
Potrudite se in blokirajte LJ.
Gnojnico pa izlijte pred parlament, pred vlado in pred predsedniško palačo... Saj vsi skupaj delajo proti vam in nam.
Bravo in le pogumno!

pohorskisvizec

Ve se na koga treba zliti gnojnico.Kdo nam podraži vsak mesec življenje?Leti po zraku.

Udarniški Delavec (ni preverjeno)

Draži ti življenje evropska komisija z Ursulo von der Leyen na čelu, ki je članica Evropske Ljudske stranke (EPP), članica te Evropske ljudske stranke pa je tudi SDS. Zato ne širi laži!

In reply to by pohorskisvizec

pohorskisvizec

Udarniški imaš spomin zlate ribice? Višji davki in prispevki, nove admin. ovire, ukinitev dohodninske olajšave, udarec po normirancih...kaj še hočeš....13.000 pc v skladišču, sodna palača v posmeh delavcem,.....

In reply to by Udarniški Delavec (ni preverjeno)

Udarniški Delavec (ni preverjeno)

Ti imaš možgane paramecija? Kakšni višji davk in prispevki? Ta vlada, ki sicer res ni idealna, da ne bo pomote, ni dvignila davkov in prispevkov. Afero s sodno palačo pa so zrihtali uradniki s stranke SDS in SD. Tovornjak z ventilatorji, ki ga je nabavila prejšnja vlada so že našli, baje je še vedno na poti v Ljubljano. Neustavno nas je v občina zaprla prejšnja vlada z Janezom Janšo na čelu, ki ne zn pojasniti niti izvora svojega premoženja, ki se mu je enormno povečalo, ravno ko se je kupilo neoborožene Patrie. Janša pa je zagrešil že veleizdajo v času SFRJ, ko je z objavo tajnih vojaških dokumentov želel sprovocirati, da nas napade Italija in spet vzpostavi Rapalsko mejo. Sram te bodi, da podpiraš kriminal @pohorskisvizec!

In reply to by pohorskisvizec

Sarikaz (ni preverjeno)

Fajn zasmradite,vendar tam v Ljubljan,ha

Mbb (ni preverjeno)

Kmetje na svoj gnoj in drek trosijo po svojih parcelah . Glavo mu utrgam in v rit nabijem kdo bo svinjal po moji zemlji .Inšpektorji TAKOJ UKREPAJTE.

Starejše novice