Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan (foto: Bobo).
Državni zbor se je že seznanil z odstopom ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana.

Danijel Bešič Loredan je 7. julija podpisal odstopno izjavo, ki mu je v podpis ponudil premier Robert Golob, pa čeprav so v Svobodi še malo pred tem govorili, da 15. slovenski minister za zdravje še uživa podporo stranke.

Kot je povedal Golob, je bil kamen spotike interventni zakon, Bešič Loredan pa je ocenil, da so z ekipo ministrstva za zdravje naredili vse, kar je bilo v njihovi moči, da bi izboljšali slovenski zdravstveni sistem in ga približali državljanom.

Gre za drugi odstop v ministrski ekipi Roberta Goloba. Pred Bešičem Loredanom se je z ministrske funkcije decembra lani poslovila tedanja ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar.

Prošnja za KPK

Pravna mreža za varstvo demokracije je danes sporočila, da je na Komisijo za preprečevanje korupcije naslovila »prošnjo za javno opredelitev glede zaposlitve ministra za zdravje pri zasebniku, ki je po našem mnenju sporna z vidika integritete in preprečevanja korupcije«.

»Glede na to, da je Komisija kot samostojni in neodvisni državni organ odgovorna za ozaveščanje, menimo, da je pomembno, da javnosti in oblastnikom pojasni, ali je delo ministra za zdravje po njihovem mnenju sporno z vidika integritete in preprečevanja korupcije.«

Kot so še sporočili, se jim zdi nujno potrebno, da se Komisija za preprečevanje korupcije čim hitreje opredeli do tega vprašanja, četudi je minister že odstopil.

Komentarji (3)

pohorskisvizec

Temu so na začetku napovedali,da bo 1 odstopil ali bil razrešen.

pohorskisvizec (ni preverjeno)

Loredan
Nabij jih na kurec

BOZIDARKAPUCINAR (ni preverjeno)

OBRAZ POVE VSE LP

Starejše novice