Foto: Facebook profil Jager Majster
Lovsko dobrodelno združenje Diana v sodelovanju z Lovsko zvezo Slovenije in Lovsko družino Trstelj organizira akcijo, v kateri zbirajo denar in dobrine za obnovo v požaru prizadetega območja na Krasu.

Lovskemu društvu Trstelj-Kostanjevica je v požaru pogorelo okoli 3200 hektarjev lovišča. Požar jim je uničil lovske objekte, preže, napajališča, solnice in krmne njive. »Kar pa je najhuje, je povzročena škoda na divjadi,« pravijo v društvu. 

»V hipu so zgoreli vsi naši večletni napori za ohranitev fazana, prizadeta je vsa mala divjad, prenekatera srnjad, jelenjad pa tudi divji prašiči niso našli izhoda iz požara in so končali svojo pot v zubljih ognja, ki se je širil čez lovišče z neverjetno hitrostjo,« razlagajo. 

»V nekaj dneh je ognjena ujma skoraj izbrisala zeleni obris našega lovišča ter ga dodobra očrnila za nekaj let,« so žalostno zapisali. 

Obnova bo zahtevala veliko ur prostovoljnega dela

Obnova lovišča, sanacija habitatov za divjad, postavitev lovskih objektov za oskrbo divjadi, krmne njive, čiščenje poti, namestitev solnic bo od članov Lovskega društva Trstelj-Kostanjevica zahtevalo mnogo ur prostovoljnega dela. 

Poleg tega bodo za obnovo rabili material in finančna sredstva, ki ju v tej situaciji ne bodo zmogli zagotoviti. 

Lovci Lovske družine Trstelj-Kostanjevica zato prosijo lovce, lovske organizacije in ostale civilne organizacije za materialno ali finančno pomoč.

Kaj potrebujejo?

Lovci naprošajo vse, ki bi jim lahko pomagali sanirati stanje, ali finančno pomagali, da to sporočite na naslov Lovska družina Trstelj-Kostanjevica na Krasu, 5296 Kostanjevica ali sporočite na mail starešine [email protected]

Finančno pomoč zbirajo na TRR Lovske družine Trstelj odprt pri Novi KBM: SI56 0475 0000 0572 739.

Vsak evro šteje, so povedali v društvu. Zelo prav bi jim prišla tudi semena, krmila in sadje. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice