Inšpektorji Inšpektorata za okolje in prostor so skupaj s policijo izvedli akcijo nadzora vožnje v naravnem okolju. Več kršiteljev so ujeli tudi na območju Mariborskega Pohorja.

Nadzor so izvajali na zavarovanih območjih in območjih Natura 2000, in sicer na lokacijah, kjer so kršitve pričakovali glede na zbrane informacije o pogostih kršitvah vožnje v naravnem okolju. Določili so štirinajst lokacij, na katerih so v času zimskih in poletnih šolskih počitnic izvajali nadzore vožnje v naravnem okolju.

Na območju Mariborskega Pohorja kaznovali tri kršitelje

Na območju Mariborskega Pohorja je inšpektorica skupaj s policijo izvajala poostren nadzor vožnje v naravnem okolju na območjih, kjer so kršitve vožnje v naravnem okolju najpogostejše. 

V zimskem nadzoru so odkrili dva kršitelja, zoper katera sta bila uvedena prekrškovna postopka. V poletnem nadzoru pa so za 100 evrov oglobili kolesarja, ki se je po Hočkem Pohorju vozil v naravnem okolju zunaj utrjenih poti.

Vidne sledi motoristov, a kršiteljev niso ujeli

Na Primorskem v času zimskih počitnic inšpektor ni ujel kršiteljev na delu, čeprav so bile vidne sledi aktivnosti motoristov in kolesarjev. V poletnem terminu so ujeli tri kršitelje. V bližini Tinjana so zaradi vožnje v naravnem okolju, oglobili kršitelja s 40 evri, dva kršitelja pa sta dobila opomina zaradi nameravane vožnje s kolesom v naravnem okolju zunaj utrjenih poti na Kraškem robu nad Socerbom.

Na Goriškem so ujeli kolesarja na črno zgrajeni progi od Marka proti Liskurju in zoper njega je bil uveden prekrškovni postopek. Opažena sta bila še dva kolesarja, ki sta zbežala. Dva kolesarja, ki sta se nameravala peljati po črno zgrajeni progi s Svete Gore, sta bila opozorjena na določbe Zakona o naravi.

Na večini lokacij kršitev niso zaznali

Na zavarovanem območju Krajinskega parka Goričko in v območju Natura 2000 v letošnjih nadzorih kršitev niso zaznali. Na tem območju sicer pogosto zaznavajo kršitve vožnje v naravnem okolju, zlasti vožnje s štirikolesniki v toplejših mesecih.

Tudi na ekološko pomembnem območju reke Mure in Gajševskega jezera kršitev v času nadzora ni bilo. Na dan izvajanja nadzora niso zaznali kršitev tudi na območjih Bohinjske Bistrice- izvir, Ukanca, Zgornje Savske doline, Podjelje, Pokljuke, na Planinskem polju z okolico.

Nadzor vožnje z vozili na motorni pogon in nedovoljenim parkiranjem v naravi je bil izveden tudi na območju Krajinskega parka Logarska dolina. Nepravilnosti niso ugotovili. Kot so sporočili, je to posledica vsakoletnega nadzora in opozarjanja Občine Solčava, ki upravlja s Krajinskim parkom.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Legionar (nepreverjen)

Vidne sledi motoristov, a kršiteljev niso ujeli.....kaj bi radi,da mu pridejo domov orat zelenico .Banda zahojena lena.

Default (nepreverjen)

Kaznit prasce

Off (nepreverjen)

Vozniki kros motorjev nimajo izpita ne registracije vozila in so otroci neodgovornih staršev ,ki jih nihče ne kaznuje . Torej so otroci policajev ,sodnikov itd.

Starejše novice