Vir: Facebook Luka Vrbančić
Leta 2019 je Slovenijo pretresla zgodba psa Rona, ki so ga prevzgojenega vrnili krutim lastnikom. Dve leti kasneje se je Ron vrnil v zavetišče.

Petletnega nemškega ovčarja Rona so leta 2019 zaradi zanemarjanja in ugrizov inšpektorji odvzeli lastnikom. Zaradi neustreznih razmer so ga začasno namestili v zavetišče, kjer so ga prevzgojili. Kasneje ga je inšpekcija kljub pozivom vrnila krutim lastnikom.

Lastniki naj bi žival z verigo privezali med staro kramo, stroje in avtomobile, učili naj bi agresivnosti, prav tako ga niso socializirali oziroma spoznavali z zunanjim svetom. 

Nova priložnost za Rona

Zdaj pa se je Ron vrnil v zavetišče, kjer so ga pred dvema letoma prevzgajali. Tega je najbolj vesel prostovoljec Luka Vrbančić, ki je z Ronom spletel prav posebno vez. 

Ni jih pozabil 

Vrbančić je danes na družbenem omrežju zapisal, da je Ron nazaj. 

»Uspelo je! Skoraj dve leti je trajalo, ampak je nazaj!!! Hvala inšpektorjem, ki so storili edino pravo stvar. Dobra novica je, da ne kaže agresije do nas. Kot kaže, nas ni pozabil!«

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
DENIS1234 (nepreverjen)

Kak je to sploh mogoče, da prvo psa nekomu vzameš in nato vrneš. Če si ga nekomu odvzel je moral biti za to konkteten razlog. V SLO sami nesposobneži..............

Milanka1234 (nepreverjen)

Te krute zgodbe živali in otrok me žalostijo. Zelo. Nikoli ne bom mogla razumeti kako lahko nakdo tako nečloveško dela z živim, nemočnim bitjem... Prenizke kazni za mučitelje. Tudi imena oseb bi bilo potrebno javno objaviti. Tebi Ron, pa vso srečo naprej!

Starejše novice