Na več mestih po Sloveniji, tudi v Mariboru, se je pojavil sporni plakat, ki opozarja na nasilje v družini. A to po mnenju marsikoga stori na izjemno neprimeren način, saj kot nasilneže jasno označi očete.

Za veliko razburjanja je v teh dneh povzročil velik obcestni plakat, katerega osnovni namen je ozaveščanje o nasilju v družini in pozivanje k prijavi nasilja. 

Na plakatu je otroški obraz, ki ima na čelu označeno materino znamenje. Na licu ima podpluto, poleg katere je zapisano, da gre za očetovo znamenje. Tako diskriminira očete kot edine, ki so odgovorni za nasilje nad otroki. 

Plakat prejel val zgražanja

Na plakat se je vsul plaz očitkov, da s prstom pokaže na očete kot edine izvajalce nasilja v družini. Mnogi so svoje nestrinjanje izrazili na družbenih omrežjih. Večina se jih strinja, da je nasilje velik problem, a da bi lahko nanj opozorili na bolj sprejemljiv način, brez izpostavljanja očetov. 

Za projektom stoji Društvo za nenasilno komunikacijo Ženska svetovalnica. Plakat je del njihove osveščevalne akcije 'znamenja', s katero opozarjajo na zaskrbljujoče povečanje nasilja tekom pandemije. Akcijo podpirata tudi ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Mestna občina Ljubljana.

Kot so zapisali na spletni strani društva, z akcijo pozivajo vse osebe, ki so doživele ali še doživljajo nasilje, njihove bližnje ter druge osebe, ki so zaznale nasilje v svojem okolju, da nasilje prijavijo.

V ta namen so pripravili več jumbo plakatov, letakov in radijski oglas. A s plakatom, ki prikazuje pretepenega otroka, so naleteli na več zgražanja kot pohvale. 

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mislimmmm (nepreverjen)

mene so pretepali vsi, oče, mati in bivši mož

Ptuj (nepreverjen)

Hjao, sočustvujem s tabo. Velik objem!

In reply to by mislimmmm (nepreverjen)

božidar (nepreverjen)

dobro ,da sem GEY mi,tega ne poznamo

Zikollino (nepreverjen)

Avtorju plakata! ... na plakatu je govora o vseh očetih, očetih na splošno, ti si mislil le na svojega konkretno ... pravzaprav se mi smiliš ... v mladosti batine, danes penetracija v buljo ... boli, ne?

pohorskisvizec

Zblojen plakat, sicer pa so hoteli vzbuditi pozornost...

Starejše novice