Če boste ob dežju obiskali notranjost Ljudskega vrta, naj vas škafi in vedre po hodnikih ter pisarnah nikar ne presenetijo. Ker streha na določenih delih pušča, do škode prihaja na vseh koncih stadiona, na nekaterih mestih se pojavlja tudi plesen.

Nedavne vremenske ujme so poškodovale streho stadiona v Celju in Kopru, ob vsakem dežju pa do vse večjih nevščenosti prihaja tudi v Ljudskem vrtu

To je bilo dobro vidno tudi 3. avgusta, ko so nogometaši Maribora po podaljških dobili povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige proti luksemburškemu Differdangeu.

Naliv ni oviral zgolj igre nogometašev na zelenici Ljudskega vrta, z delovnega mesta je »pregnal« tudi novinarje. Prenovljena streha nad tribuno Marcos Tavares ob dežju močno pušča prav nad sektorjem, ki je namenjen predstavnikom sedme sile. 

Ena od vrst z mizami je neuporabna, razen če želite, da vam vsakih nekaj sekund na glavo ali prenosni računalnik pade nekaj kapljic vode. Do težav pa prihaja tudi na ostalih delih stadiona, v pisarnah, hodnikih, prostorih za VIP, nekaj z vlago načetih stebrov pa je že »zacvetelo«.

Tuš sredi hodnika

Ko smo se novinarji po koncu že omenjene tekme z Differdangeom odpravili na novinarsko konferenco, nas je sredi hodnika proti konferenčni sobi pričakal pravcati tuš, kot je razvidno tudi iz posnetka.

Težave pod vsemi štirimi tribunami

Da v zapisu ne pretiravamo, dokazujejo tudi priložene fotografije. Voda ob dežju prodre skozi streho in pronica vse do notranjih prostorov, škodo povzroča v pisarnah in drugih prostorih, ki jih v največji meri najema Nogometni klub Maribor.

Pred časom smo neuradno izvedeli, da se je pred eno od evropskih preizkušenj ob močnejšem dežju ravno v slačilnici gostujočega kluba sesul del stropa, zato so se lahko o stanju Ljudskega vrta prepričali tudi gostje iz drugih držav.

Lastnica objekta je Mestna občina Maribor, klub pa je zgolj najemnik Ljudskega vrta, zato verjetno ne gre pričakovati, da bi se sam lotil odpravljanja težav. Tako je tudi v vsakdanjem življenju, ko kot najemnik stanovanja že za pleskanje sten potrebujete dovoljenje lastnika stanovanja.

Materialno škodo lahko opazijo tudi obiskovalci tekem. Predvsem na vzhodni tribuni, ki je bila z južno in severno zgrajena pred 15 leti, so v prehodu s ploščadi na samo tribuno vidne luknje v stropu, v kar dveh sanitarijah za gledalce pa vas s stropa pozdravi plesen, ki počasi načenja tudi notranje prostore pod tribunami.

Voda pronica skozi strop in ob stenah, na nekaterih mestih tik ob električni napeljavi, razdelilnih omaricah ali pa tik nad tehniko za ozvočenje.

Z vsakim dežjem je škoda na stadionu vse večja, tako pod vzhodno, južno, severno in zahodno tribuno. Da se prepreči nadaljnja škoda, bo treba čim prej posredovati z ustreznimi deli, mrmrajo obiskovalci tekem. Jasno pa je, da bodo stroški z odlašanjem iz meseca v mesec vse višji.

Iz poslovnega poročila za leto 2022 sicer izhaja, da je Nogometni klub Maribor Branik lani za najemnine stadionov in igrišč odštel 273.556 evrov in za najemnine poslovnih prostorov in opreme še dodatnih 46.206 evrov

Ob tem velja dodati še strošek električne energije, ki je v lanskem letu proračun mariborskega nogometnega ponosa bremenil v vrednosti 56.671 evrov.

Za primerjavo, dotacije Mestne občine Maribor so v lanskem letu znašale 239.875 evrov.

Za odziv smo se že obrnili tudi na Mestno občino Maribor. Pojasnila bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.

Komentarji (16)

44 (ni preverjeno)

Lepo da se objavlja in da javnost ve......
Izvajalec..nadzornik...

ortar (ni preverjeno)

zaradi mene se lahko podre! Za katero ljudstvo še služi ?

In reply to by 44 (ni preverjeno)

Ma ne zazida novo (ni preverjeno)

spet bi odtujevali finance in stedstva

In reply to by ortar (ni preverjeno)

Robot (ni preverjeno)

in koliko milijonov je stala obnova.

pametni (ni preverjeno)

in kurbe so milijone pospravile v žep

Barabe (ni preverjeno)

...

In reply to by pametni (ni preverjeno)

Arbitro (ni preverjeno)

V totem našem klubu je nekaj ful narobe. Od vodstva do najnižje generacije igralcev. Baje so se 11 letni šmrkavci kao igralci Maribora prostaško obnašali na turnirju v Jarenini. Gledalcem so kazali sredinec in jih polivali z vodo. Jaki je to njihov trener kateri bi moral biti vsaj malo pedagoga.

Surfeiter (ni preverjeno)

V MB je vse tako ... odpadajo fasade, odstopa asfalt, bazen v Pristanu je očitno namenjen skaterjem, skratka, tudi tisto kar je bilo kao obnovljeno, propada, a porabili smo silne milijone ... poglejte Nigrad, to karikaturo od podjetja, kjer so zaposleni sami Pati in Mati (A je to) iz zagorja in slovakie ...
Nič kaj takega ne preberem o Stožicah!
Bo kdo od nadzornih odgovarjal? Bo kdo končno mrdnil s kurcem in razgnal to bagro?

Haha tam so gradili (ni preverjeno)

Amerikanci neposredno nobenih posrednikov skratka direkt https://en.wikipediaorg/wiki/Arena_Sto%C5%BEice

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Kaktus (ni preverjeno)

Prenovljena streha že pušča.

Napišite katero gradbeno podjetje je tako "kakovostno" opravilo svoje delo.

In verjetno tudi poceni ni bilo.

DipsY (ni preverjeno)

Aja tako je? Uu ti strela, to bo cez 3 leta ze vse za zamenjat....

JBT (ni preverjeno)

Kakšen nogomet takšno stanje . Koliko denarja smo zmetali za stadion ,da se lahko bumbari valjajo po zelenici .Marš .

Humuss (ni preverjeno)

Haha, katastrofa in sramota!

krusejder (ni preverjeno)

test

Kosmata muca b… (ni preverjeno)

V mb očitno vsi športni objekti propadajo, ali so v Ljudskem vrtu kaj sanirali v zadnjih letih sploh, počasi bo inšpekcija zaprla stadion, če se ne bo popravilo

polenta na auspuhu (ni preverjeno)

grozno

Starejše novice