Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ilka Štuhec je osvojila drugo mesto na zadnjem ženskem smuku v sezoni 2023/24 svetovnega pokala v alpskem smučanju v Saalbach-Hinterglemmu v Avstriji.

Zmagala je Avstrijka Cornelia Hütter, ki je z zmago osvojila tudi mali kristalni globus za zmago v smukaškem seštevku. Tretje mesto je pripadlo Italijanki Nicole Delago (+0,49).

Zaostanek Ilke Štuhec na drugem mestu je znašal zgolj 17 stotink sekunde. Mariborčanka je osvojila karierne 22. stopničke v svetovnem pokalu, prve v tej sezoni.

Do finala vodilna smukačica Švicarka Lara Gut-Behrami je na zadnji ženski tekmi sezone v Saalbachu četrti kristalni globus v sezoni zapravila za 28 točk. Zadnji smuk je končala brez točk na 17. mestu. Na finalu sezone točke podelijo zgolj najboljši petnajsterici.

Štuhec je z današnjim drugim mestom krepko popravila uvrstitev v končnem smukaškem seštevku. Sezono je končala kot osma smukačica sezone. Pred današnjo tekmo je bila na 13. mestu.

Na sporedu je le še nedeljski moški smuk, na katerem bo od Slovencev tekmoval Miha Hrobat.

Komentarji (3)

61 (ni preverjeno)

Kura. Zdaj na koncu sezone je slučajno padla na štenge...zdaj pa bo spet naslednjo leto cuzala sponzorje in prodajala zgodbice o odlični telesni pripravljenosti za drugo sezono. Naslednje leto pa spet...šleparaj nekje okrog 25 do 30 mesta....

Mb-11 (ni preverjeno)

Ne lapaj. Ti ne moreš biti drugi pa če bi bila samo dva tekmovalca.

In reply to by 61 (ni preverjeno)

44 (ni preverjeno)

Bravo
Skupaj 8
Srecno se dalje s sponzori in ostalo.

Starejše novice