FOTO: Manca Ogrin, Planinska zveza Slovenije
Minuli konec tedna je na Evropskem prvenstvu v balvanskem plezanju v Zakopanah na Poljskem slavila članica Akademskega športnega društva Kozjak Maribor Urška Repušič. Tudi drugo mesto je osvojila Slovenka, Vita Lukan.

19-letna plezalka Urška Repušič je za svojo prvo zmago na največjih članskih tekmovanjih preplezala tri balvanske smeri do vrha od štirih. Premagala je preostalih 34 tekmovalk s startnega seznama.

Maturantka II. gimnazije Maribor, ki bo izobraževanje letos nadaljevala na Ekonomsko-poslovni fakulteti Maribor, je na svetovnem članskem prvenstvu v Tokiu avgusta letos dosegla 15. mesto. Lani je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Moskvi postala svetovna mladinska podprvakinja. Leta 2018 je bila tudi zmagovalka mladinskega evropskega pokala.

Evropska podprvakinja v balvanskem plezanju je postala Vita Lukan iz Planinskega društva Radovljica. Tretje mesto je osvojila Rusinja Irina Kuzmenko.

FOTO: Manca Ogrin, Planinska zveza Slovenije

»Slovenija ima novi zmagovalki. Urška Repušič in Vita Lukan sta 7. septembra dosegli dvojno slovensko zmago na evropskem prvenstvu v balvanskem plezanju v Zakopanah. Repušičeva je s šestega mesta po polfinalu skočila na sam vrh za premierni naslov balvanske prvakinje stare celine, Vita Lukan pa je s četrtega mesta po polfinalu osvojila končno srebro,« so povedali v Planinski zvezi Slovenije.

Po podatkih Planinske zveze Slovenije je imela Slovenija z evropskih prvenstev v balvanskem plezanju doslej že pet kolajn. Osvojili so jih: Natalija Gros, Mina Markovič, Janja Garnbret in Anže Peharc.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Bravo

Sendvić in šal (nepreverjen)

Lahko je splezati na balvan, probaj splezati na drevo.

Starejše novice