Ptujski as Kristjan Čeh je le malo pred olimpijskimi igrami odslovil trenerja. Jabolko spora je bilo dekle.

Kristjan Čeh je en najboljših slovenskih atletov svojega časa. Letos se mu je uspelo prebiti do olimpijskih iger, a se je le 37 dni pred začetkom teh razšel s svojim dolgoletnim trenerjem Gorazdom Rajherjem. Tako se je saga pričela. 

Vzrok spora med mladim atletom in prekaljenim trenerjem je bilo dekle, Anna Maria Orel, metalka kladiva iz Estonije. 

»Zaradi različnih pogledov, s kom lahko treniram, je prišlo do prehitrih reakcij tako na moji kot na trenerjevi strani. Zahteval je, da pri treningu ni mojega dekleta. Orlove, metalke kladiva iz Estonije. To je bil glavni razlog, zato sva se razšla,« je takrat dejal Čeh.

Po olimpijskih igrah je spregovorilo še Čehovo dekle

Le en dan po olimpijskih igrah pa je javno spregovorila še Anna Maria Orel. V svoji ostri izpovedi je zapisala, da se je čutila sneta svojih osnovnih človeških pravic kot oseba in kot športnica ter da bi naj bila prisiljena zapustiti svojega fanta Kristjana Čeha. Tega, seveda, ni storila. 

»Niti enkrat nisem priporočala naj moj fant zapusti svojega trenerja ali nekdanjo ekipo pred najpomembnejšo sezono svojega življenja do sedaj. Podpirala sem ga in skušala sva popraviti situacijo,« je zapisala Orlova. 

Gogijevi atleti so vrnili udarec

Po zapisu mlade atletinje, dekleta Kristjana Čeha, pa so se oglasili tudi jezni atleti trenerja Gorazda Rajherja - Gogija. 

»Želimo povedati, da z Gogijem delamo že veliko časa. Gorazd je vrhunski trener, ki nikoli ne bi namerno škodoval kateremu koli športniku. Za povrh pa lahko kot priče dogajanju na domačem stadionu trdimo, da izjava Orlove ne temelji na resničnih dogodkih. Gre za laži in blatenje,« so zapisali v elektronskem sporočilu, ki smo ga prejeli v uredništvo.  

Celotno pismo lahko preberete na tej obarvani povezavi. 

»Hvala trenerka @annamaria_orel«

V začetku letošnjega septembra pa je Kristjan Čeh nastopil še v diamantni ligi v Švici. Po fenomenalnem nastopu, kjer se je prvič pokazal v finalu te prestižne lige, je zasedel neverjetno drugo mesto. Disk je zalučal kar 65,39 metrov daleč. 

To je, z zasluženim ponosom, objavil tudi na svojih družbenih omrežjih. Ob koncu zapisa pa se je zahvalil s pripisom »Hvala trenerka @annamaria_orel«. Anna Maria Orel je njegovo dekle, s tem pa je nakazal, da treninge opravljata skupaj. 

Čeha smo povprašali o tem ali pri objavi zgolj napeljuje, ali gre morda res za novo trenersko navezo. Povprašali smo ga tudi o odnosu z Gorazdom Rajherjem ter o vrnitvi nazaj pod okrilje tega znanega ptujskega trenerja. Kristjan Čeh na vprašanja ni želel odgovoriti. 

Nekoliko bolj zgovoren je bil nekdanji trener Gorazd Rajher. Za Ptujinfo je povedal, da so poti povratka zaprte ter da je trenutni odnos s Čehom zgolj na poslovni ravni. 

»Na kratko. Poti povratka so zaprte. Zaprl jih je Kristjan Čeh sam. Trenuten odnos je odnos na poslovni bazi, kar pomeni da urejava zadeve sprave glede pogodbenih obveznosti. Kar pa se tiče poti nazaj pa ne vidim prihodnosti. Veliko bi se moralo spremeniti kajti vrhunski šport je neizprosen boj, odrekanje in spoštovanje do tistega ali tistih, ki te dvigujejo po lestvici navzgor,« je bil jasen Rajher. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

Who the *žaljiva vsebina je bila odstranjena* are these guys? Fellini's actors?

Starejše novice