Slika je simbolična (foto: Bobo).
Nika Prevc desetič na stopničkah, zmaga Evi Pinkelnig.

Slovenska smučarska skakalka Nika Prevc (238,9 točke) je na drugi posamični tekmi za svetovni pokal v avstrijskem Hinzenbachu zasedla drugo mesto in desetič v karieri stala na odru za zmagovalke. 

Slavila je domačinka Eva Pinkelnig (246,6). Preostale štiri Slovenke so zasedle mesta v drugi polovici finalistk.

Vodilna v skupnem seštevku

Osemnajstletna Prevc, vodilna v skupnem seštevku, je v prvi seriji zasedala peto mesto, v drugo pa je skočila 87,5 metra in prevzela vodstvo. Prehitela je naslednje tri tekmice, zanesljivo pa je slavila domačinka Pinkelnig, prva po polovici tekme.

Za Niko Prevc so bile to desete stopničke v karieri, vse je dosegla letos. Devetkrat je bila na odru za zmagovalke na posamičnih tekmah, enkrat pa je slavila na superekipni tekmi.

V skupnem seštevku ima osem tekem pred koncem Nika Prevc 1079 točk oziroma 208 točk več od najbližje zasledovalke Pinkelnig. Tretja je Japonka Yuki Ito, ki je bila danes deveta in je zbrala 826 točk.

Točke so osvojile tudi štiri preostale Slovenke na tekmi. Nika Križnar (205,6) je v finalu pridobila osem mest in bila 20., na mestu za njo je končala Tina Erzar (205,1), 22. pa je bila Katra Komar (204,1).

Starejše novice