Vir: osebni arhiv Roberta Krajnca
Na volilni skupščini Zveze nogometnih sodnikov Slovenije je prišlo do zamenjave na vodilnih mestih. David McDowell Zor je postal novi predsednik, nasledil je Vlada Šajna. Robert Krajnc in Blaž Vidmar pa sta prevzela mesto podpredsednika.

Bivši predsednik Vlado Šajn je vodil sodniško organizacijo 20 let in tokrat ni vložil kandidature. Dosedanja podpredsednika sta bila Stanko Glažar in Blaž Vidmar.

Novi predsednik Zveze nogometnih sodnikov Slovenije David McDowell in podpredsednika Robert Krajnc in Blaž Vidmar so samozavestni, da lahko kljub odličnemu delu, še dodatno dvignejo nivo zveze.

Vizija ostaja ista

Ptujčan Robert Krajnc je postal nogometni sodnik 1993. Leta 2000 je postal mednarodni sodnik in je deloval v tej vlogi vse do 2010, ko je spremenil svojo pozicijo v sodniški organizaciji. Takrat je začel delati v organizaciji kot mentor sodnikom.

Z izobraževanjem prve, druge in tretje lige je začel predlani. David McDowell je bil vodja programa za mladince in je vodil prvo skupino, Robert Krajnc pa drugo skupino. Tako se je porodila ideja, da bi vodila organizacijo Zveze nogometnih sodnikov Slovenije.

»Zaradi svoje funkcije na Uefi Vlado Šajn ne more biti več predsednik Zveze nogometnih sodnikov Slovenije. Tako je prišla ideja, da bi z Davidom postala predsednik in podpredsednik, da bi na neki način poskušali delovati na isti način kot smo do sedaj. Ali da bi vsaj zadržali trenutni nivo, saj smo kot organizacija dosegli veliko uspehov na mednarodnem nivoju,« je povedal Krajnc o zamenjavi predsednika in podpredsednika.

V organizaciji se kljub spremembi vodstvu delovanje ne bo v veliki meri spremenilo. Upajo, da bodo lahko nadgradili delo na medobčinskem nivoju. Na tem področju bodo poskusili omogočiti mladim sodnikom večje možnosti za izobraževanje na nižjem nivoju.

Kako daleč je VAR?

VAR tehnologija je vroča tematika v slovenski prvi ligi, edina ovira so trenutno stroški, a Krajnc upa na najboljši scenarij.

»Smo pri koncu, kar se tiče izobraževanja. Vlado Šajn ima licenco za izobraževanje in smo jih izvajali že v lanskem letu. Pričakujemo, da se bo zaključilo konec maja. Seveda, nogometna zveza to tudi podpira in si želi, da bi to čimprej izvedli. Upam, da bomo že v jesenskem delu začeli z določenimi tekmami v prvi ligi s sojenjem VAR. To imamo v planu, čakaj nas še kar nekaj dela, a mislim, da nam bo uspelo,« napoveduje.

Prihodnost je ključna

Za mlade sodnike so v Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije vrata vedno odprta.

»V tem trenutku je velika možnost za hitro napredovanje mladih sodnikov. Nudimo jim vso podporo. Poskušamo biti na razpolago in organizirati predavanja, seminarje ter mentorstvo. Na voljo imajo ogromno informacij iz izkušenih in uspešnih sodnikov. Seveda, pa je vse odvisno od njih, saj moraš vseeno vložit določen trud v to, da ti lahko uspe,« še komentira Krajnc.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice