Foto: Jure Banfi
Odbojkarjem ni uspelo, so se pa pokalnega napredovanja razveselili mariborski rokometaši. Ekipa Luke Žvižeja je v prestolnici po podaljških izločila ekipo Slovana in se uvrstila v četrtfinale tekmovanja.

Mariborski rokometaši so se na Kodeljevem prebili v četrtfinale pokalnega tekmovanja

Ekipa trenerja Luke Žvižeja, ki je pred dnevi tesno izgubila v Velenju, je izenačen obračun s Slovanom dobila šele po podaljških, v katerih so Štajerci dokončno strli odpor Ljubljančanov.

Teo Jezernik je v domačo mrežo pospravil kar deset žog, devetkrat je bil uspešen Filip Jerenec, naziv prvega strelca srečanja pa je pripadel članu Slovana, saj je Aleksa Tufegdžić dosegel kar 11 golov.

V četrtfinale pokalnega tekmovanja so se ob Mariboru prebili še rokometaši Kočevja, Kopra, Krke, Trima Trebnje, Gorenja Velenje, Jeruzalema Ormoža in Celja Pivovarne Laško. 

LL GROSIST SLOVAN - MARIBOR BRANIK 32:37 (29:29, 17:16)

LL Grosist Slovan: Selakovič, Krbavčić; Tufegdžić (11), Čaušević (5), Perić (5), Ranisavljević (3), Stopar (2), Stojnić (2), Stojnić (2), Ekart (2), Soršak (1), Jakše (1), Pirnat, Lipovac, Pirnat, Šebalj. Trener: Boris Denič.

Maribor Branik: Lorger, Zupančič, Strašek; Jezernik (10), Jerenec (9), Budja (6), Hedl (4), Planinšek (3), Kačičnik (2), Greogrič (2), Razgor (1), Košec, Sok. Trener: Luka Žvižej.

Tekma preobratov

Obračun je dobro odprl Filip Jerenec, ki je v uvodnih minutah zadel dvakrat in napovedal razigrano igro gostov. Mariborčani so vodstvo za dva gola držali do devete minute, ko so gostitelji izenačili na 4:4. 

Mariborčani so nato nekajkrat znova pobegnili na prednost dveh golov, a so jih Ljubljančani vedno ujeli in v 16. minuti prvič povedli z 9:8. Rokometaši Slovana so nekaj minut držali prednost dveh golov, Mariborčani pa so zaostanek izničili v 25. minuti, ko je Leon Gregorič izenačil na 15:15. 

V 28. minuti je minuto odmora zahteval Luka Žvižej, a se uigrana akcija ni izšla po načrtih vijoličastih. Gostitelji so v protinapadu iztržili sedemmetrovko in po golu Aleksa Tufegdžića polčas dobili s 17:16.

Drugi polčas se je za Mariborčane začel obetavno, saj so imeli že v drugi minuti priložnost, da s sedemmetrovko izenačijo izid. Namero je preprečil domači vratar Rok Selakovič, Ljubljančani pa so po izključitvi Izidorja Budje izkoristili številčno premoč in povedli z 18:16. 

Mariborčani nato niso izkoristili nekaj priložnosti za protinapade, gostitelji pa so to kaznovali v 44. minuti, ko so povedli s 24:20. Štajerci so po izključitvi Stefana Ranisavljevića potrebovali zgolj dve minuti, da so izničili domačo zalogo, Teo Jezernik pa je v 51. minuti s sedmih metrov zadel za vodstvo s 24:27.

Slovan se ni predal, gostje pa so zapravili prednost, saj je bil rezultat v 55. minuti znova poravnan na 27:27. V 58. minuti je za vodstvo Maribora zadel Nejc Planinšek, ko se je že zdelo, da bo zmaga pripadla Mariborčanom, pa so gostitelji z zadnjim metom rednega dela in golom Ranisavljevića izsilili podaljške.

Gostje so prvi polčas podaljška odigrali zavzeto ter ga z goli Jureta Hedla in Tea Jezernika dobili z 31:32. V drugem polčasu podaljška so le še višali razliko, končni izid 32:37 pa je postavil že omenjeni Hedl.

Starejše novice