Zavod za turizem Maribor - Pohorje je predstavil novo celostno grafično podobo, s katerim želijo še spodbuditi rast turizma v mestu ob Dravi. Maribor v zadnjem času postaja veliko več kot tranzitna destinacija, kar dokazujejo odlični rezultati.

Nova celostna grafična podoba turistične znamke v črki O imena Maribor skriva lupo, ki spodbuja k odkrivanju in doživetju mesta. Postopna prenova bo tekla vzporedno s kreiranjem zgodb za turiste s strani prebivalcev in mesta, pa tudi s kampanjami na nacionalni ravni, kot je aktualna »Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo.«

Komunikacijska strategija »Odkrij doživetja«

Maribor postaja destinacija doživetij, kjer obiskovalci ustvarjajo čudovite spomine  na slikovitih gričih, uživajo ob vrhunski hrani in vinu, plešejo v ritmu eksotične glasbe ter hkrati spoznavajo množicam skrite bisere Slovenije. To je bilo osnovno vodilo pri oblikovanju grafične podobe, ki je delo oglaševalske agencije Aritmija. Z novo komunikacijsko strategijo »Odkrij doživetja«, bo Maribor svoje obiskovalce vabil, da odkrijejo dih jemajoče razglede povišan utrip mesta in križišča, kjer vse poti vodijo v pravo smer. Vzporedno z razvojem komunikacijske strategije je znamka doživela tudi vizualno prenovo. Celostna grafična podoba znamke je stala 13.230 evrov

»Prenovljen logotip je grajen iz treh osnovnih enot: enostavne, a močne tipografije, simbola in okvirja. V zapisu »Maribor« je na minuskuli »o« dodan diagonalen podaljšek – skupaj tvorita lupo, ki je simbol raziskovanja. Celoten napis obdaja okvir, ki je v obliki starega mestnega most. Slednji povezuje levo in desno stran destinacije, ki ju ločuje reka Drava, hkrati pa zrcali raznolikost, a povezanost destinacije,« je povedal Goran Radinović, kreativni direktor oglaševalske agencije Aritmija. 

Maribor postaja več kot tranzitna destinacija

Dejansko Maribor postaja veliko več kot tranzitna destinacija, na kar vsako leto bolj kažejo tudi indeksi rasti števila gostov in števila nočitev. Število slednjih je v obdobju januar - avgust 2018 v primerjavi z enakim obdobjem lani poraslo za 30 odstotkov.

»Naš cilj je z znamkogoste izzivati v takšnem meri, da jih spodbudimo k raziskovanju in odkrivanju mesta. Nova blagovna znamka se tudi navezuje na blagovno znamko Slovenije #IfeelSLOVENIA, ki pa se ji pridružuje #MYWAY (moja pot). Kot vemo je Maribor predvsem mesto prijaznih in dostopnih ter komunikativnih ljudi. Da ga tako doživjajo tudi turisti, je pokazala raziskava, ki smo jo izvedli poleti. Ljudje so tisti, ki delajo naše mesto lepše in tusrite spodbujajo k vrnitvi in doživljanju svojstvenega in neponovljivega,« je pojasnila direktorica Zavod za turizem Maribor - Pohorje Doris Urbančič Windisch. 

K sodelovanju tudi pozivajo vse, ki si želijo skupaj z njimi kreirati zgodbe. Na Zavodu za turizem Maribor-pohorje si želijo, da bi tudi prebivalci Maribora sodelovali in jim pomagali pri ozaveščanju turistov ter njihovem dobrem počutju v mestu. 

Z novo grafično podobo osvežitev destinacijske znamke Maribor

Livija Kovač Kostantinovič, vodja tržnega komuniciranja in odnosov z javnostmi STO se je ob tem strinjala, da prenova grafične podobe in osvežitev destinacijske znamke Maribor pomeni zavedanje destinacije o velike pomenu znamke  pri povečanju prepoznavnosti, pozicioniranju in doseganju želene podobe destinacije med deležniki.

Znake so dejansko tudi največje premoženje na tudi na področju turizma. Zato na Slovenski turistični organizaciji krepitev prepoznavnosti in uspešnosti turistične znamke I feel Slovenia uvršajo med prioritetna področja delovanja. 

Raziskovanje nepozabnih doživetij

Emil Juvan, predavatelj na Fakulteti za turistične študije Turista pa poudarja, da je destinacijska znamka orodje ozaveščanja turista o izkušnjah, ki so mu na voljo na destinaciji in velja kot pomemben vir informacij pri načrtovanju počitnic. Hkrati ocenjuje, da je zgodba trženja nove destinacijske znamke obetajoča, saj turiste nagovarja z dejanji, ki so turistom blizu. Nagovarja ga k potrošnji, obisku in aktivnemu raziskovanju nepozabnih doživetij.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice