Zaradi tveganja nadaljnjega spodbujanja nasilja je Twitter v petek sporočil, da je za stalno blokiral račun ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Twitter je sporočil, da je po natančnem pregledu nedavnih tvitov Donalda Trumpa in vsebin, povezanih z njimi, še posebej glede tega, kako so bili sprejeti in interpretirani na Twitterju, dokončno zaprl račun zaradi tveganja nadaljnjega spodbujanja nasilja, piše STA.

Za dokončno zaprtje računa je Twitter sprejel odločitev po sredinem nasilju, ko so Trumpovi privrženci vdrli v poslopje zveznega kongresa, ki je potrjeval zmago demokrata Josepha Bidna na predsedniških volitvah 3. novembra.

Sicer pa spomnimo, da je pred dokončnim zaprtjem računa Twitter najprej v sredo za dvanajst ur blokiral Trumpov račun, nato mu ga je v četrtek spet odprl, nakar naj bi predsednik spet kršil pravila, kljub jasnim opozorilom, da bodo nove kršitve pripeljale do zaprtja računa.

Trump je podpornikom tvitnil, da jih nihče ne bo obravnaval nepošteno, in seznanil svet z odločitvijo, da ga 20. januarja ne bo na Bidnovo inavguracijo, še piše STA.

Trump je sicer v zadnjih petih letih naredil izjemno veliko za rast števila naročnikov tega družbenega omrežja. Na Twitterju je imel 89 milijonov sledilcev.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice