Še ena prometna nesreča v nekaj urah. Trčili sta dve tovorni vozili, tovor je bil razsut tudi na nasprotnem pasu štajerske avtoceste.

Med priključkoma Slovenska Bistrica sever in Slovenska Bistrica jug v smeri Ljubljane je prišlo do prometne nesreče med dvema tovornima voziloma - tovornjak je tovornemu vozilu s cisterno trčil v zadnji del.

Po besedah očividcev je po trčenju tovornjaka v zadek tovornega vozila s cisterno, tovornjak zaneslo proti sredini avtoceste v varnostno ograjo, ki je preprečila, da bi tovornjak trčil v nasproti vozeča vozila. A del tovora -  lesene plošče - se je razsul, te so ležale tudi na nasprotnem voznem pasu.

Vse kaže, da je voznik rumenega tovornjaka, lažje poškodovan, po trčenju je celo sam pričel z gasilnim aparatom gasiti del tovornjaka, ki se je očitno vnel. Kot so kasneje sporočili iz Policijske uprave Maribor, se je nesreča končala z lažjimi telesnimi poškodbami.

Avtocesta zaprta, proti Mariboru le v eno smer

Štajerska avtocesta med Slovensko Bistrico sever in jug proti Ljubljani je bila nekaj časa popolnoma zaprta, promet zdaj nato potekal po voznem pasu. 

Proti Mariboru je promet potekal le po enem pasu. Zastoja sta nastajala v obe smeri ter tudi na vzporedni cesti. Obvoz proti Mariboru je bil možen po vzporedni cesti le za osebna vozila.

Štajerska avtocesta je bila zaprta tudi med priključkoma Fram in Slovenska Bistrica - sever v smeri Ljubljane zaradi pristanka helikopterja. Do druge nesreče je prišlo v bližini počivališča Polskava. Poleg tovornega vozila je bil v nesreči udeležen še osebni avtomobil, gasilci pa so morali eno osebo izrezati iz vozila.

Huda prometna nesreča tudi na pomurski avtocesti

Zaradi prometne nesreče med kombiniranim in tovornim vozilom je bila popolnoma zaprta tudi pomurska avtocesta med Svetim Jurijem ob Ščavnici in cestninsko postajo Dragotinci proti Murski Soboti. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice