Slika je simbolična.
Policijska uprava Maribor poroča o dogajanju v preteklih štiriindvajsetih urah.

Obravnavanih je bilo dvajset novih kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo tatvine in poškodovanja tuje stvari.

Na področju javnega reda in miru so obravnavali deset kršitev na javnem kraju in eno kršitev v zasebnih prostorih. Pridržanih kršiteljev tokrat ni bilo.

Obravnavanih 26 prometnih nesreč, ena z težjimi telesnimi poškodbami

Na področju prometa je bilo obravnavanih skupno 26 prometnih nesreč, od tega ena nesreča s težjimi telesnimi poškodbami, v kateri sta se dva udeleženca težje telesno poškodovala, še dva pa sta utrpela lažje telesne poškodbe.

Do nesreče s težjimi telesnimi poškodbami je prišlo okoli devete ure, na glavni cesti iz smeri Trgovišča proti Ormožu.

Voznica, ki je vozila osebni avtomobil v naselju, svojega vozila ni vozila na takšni varnostni razdalji, da bi lahko zmanjšala hitrost ali ustavila in s tem preprečila trčenje in je posledično s čelnim delom svojega vozila trčila v zadnji del avtomobila, kateri je zaradi približevanja pred seboj stoječemu vozilu zmanjšal svojo hitrost in nato ustavil.

Po trčenju je vozilo povzročiteljice odbilo še naprej, kjer je s čelnim delom trčila še v drugo vozilo pred njo, poročajo z Policijske uprave Maribor. Zoper povzročiteljico bo podana kazenska ovadba.

Zasežena tudi tri motorna vozila

Trem večkratnim kršiteljem cestnoprometnih predpisov, so bila zasežena njihova motorna vozila. Pridržanih vinjenih voznikov tokrat niso obravnavali.

Policisti Policijske postaje Ormož so v navedenem časovnem obdobju beležili tri ilegalne prehode državne meje in obravnavali tri državljane Maroka, kateri so v postopku s policisti zaprosili za mednarodno zaščito.

Starejše novice