Do prometne nesreče je prišlo včeraj ob 16.40, ko je voznik osebnega avtomobila vozil po krožišču na Ulici Veljka Vlahoviča v Mariboru proti Vrazovi ulici.

Ko je v krožišču pripeljal do izvoza v smeri Vrazove ulice, kjer je na vozišču označen prehod za kolesarje, ni vozil posebej previdno in s takšno hitrostjo, da bi lahko ustavil in pustil mimo kolesarko, ki je pripeljala po levi kolesarski stezi oziroma ni vozila po desni kolesarski stezi, glede na dovoljeno smer vožnje, in je prečkala vozišče na prehodu za kolesarje.

Posledica tega je bila, da je voznik osebnega avtomobila s sprednjim delom vozila na prehodu za kolesarje, trčil v kolesarko, ki je nato padla po vozišču in se hudo telesno poškodovala. Kolesarka je bila z reševalnim vozilom odpeljana v Univerzitetni klinični center Maribor.

Zoper voznika osebnega avtomobila bodo policisti Postaje prometne policije Maribor vložili kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Maribor, zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Zoper kolesarko je izveden hitri postopek, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice