Foto: Marjan G., PGD Slovenska Bistrica
Voznik osebnega avtomobila je zaradi prevelike hitrosti trčil v tovorno vozilo. Pri tem se je tovorno vozilo prevrnilo na bok, iz njega pa se je na cesto razsulo deset ton bioloških odpadkov.

Sinoči, ob 22.53, je 30-letni voznik osebnega avtomobila vozil po glavni cesti iz smeri Ptuja proti Slovenski Bistrici. 

Pred železniškim podvozom izven naselja Pragersko je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje izgubil oblast nad vozilom in trčil v tovorni avtomobil, ki ga je nasproti pripeljal 27-letni voznik.

Po trčenju se je tovorni avtomobil prevrnil na bok, iz njega pa so se po vozišču razsuli gospodinjski odpadki (pomije), ki jih je prevažal. 

Kot poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje so posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Slovenska Bistrica in Ptuj. Zavarovali so kraj nesreče, odklopili akumulatorja, posuli po vozišču izteklem pogonskem gorivu in iz rezervoarja prečrpali okoli 50 litrov pogonskega goriva. 

Delavcem avto vlekle so nudili pomoč pri postavitvi vozil nazaj na kolesa in skupaj z delavci cestnega podjejta očistili po vozišču razsutih okoli deset ton bioloških odpadkov. 

Zaradi tega je bila cesta zaprta za ves promet do danes, do 5.50, ko so vzdrževalci ceste in gasilci uspeli očistili vozišče. Vozišče je bilo namreč zaradi razsutega tovora močno spolzko. Vzdrževalci ceste so za čas zaprtja ceste uredili obvoz.

Voznik avtomobila pod vplivom alkohola

Na kraju prometne nesreče so reševalci oskrbeli oba udeležena voznika, vendar nato nobeden od njiju ni bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje.

Policisti so obema udeležencema odredili preizkus alkoholiziranosti. Pri vozniku tovornega avtomobila je ta pokazal vrednost 0,00, pri vozniku osebnega avtomobila pa vrednost 0,69 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka.

Po posvetu s pristojnim državnim tožilcem bodo policisti voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu.

Starejše novice