Slika je simbolična.
Okoliški policisti so v preteklem dnevu obravnavali več pomembnejših dogodkov.

Na območju Gorišnice so imeli policisti v postopku državljana Slovenije, ki je z osebnim vozilom slovenskih registrskih oznak nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda. Policisti so ga oglobili. 

Skoraj istočasno so na istem mestu obravnavali državljana Bosne in Hercegovine, ki je z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda.

Izdali so mu plačilni nalog, ga pridržali in ga bodo predali hrvaškim varnostnim organom. 

Sinoči, ob 22.19, so imeli v postopku še dva državljana Bosne in Hercegovine, ki imata urejeno bivanje v Sloveniji in sta na območju Policijske postaje Gorišnica z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo, na območju, kjer ni mejnega prehoda.

Policisti so oba oglobili. 

V Kidričevem prijeli Afganistance

V popoldanskih urah so v Kidričevem, v priklopnem tovornem vozilu registrskih oznak Bosne in Hercegovine, prijeli pet državljanov Afganistana. 

Skriti v vozilu so iz Hrvaške nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Med postopkom sta dva, oba mladoletna, zaprosila za mednarodno zaščito, zato so ju prepeljali v azilni dom. Tri bodo predali na Hrvaško. 

Pijan povzročil prometno nesrečo

V križišču Ulice heroja Šercerja in ulice Na Poljanah je 57-letnik izsilil prednost 39-letni voznici osebnega avtomobila. Vozili sta trčili, voznica pa se je lahko telesno poškodovala.

Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v mariborski klinični center. 

Policisti so ugotovili, da je imel povzročitelj prometne nesreče v organizmu 0,85 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, zato so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. 

Odredili so mu še strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, kazensko ga bodo ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi suma nevarne vožnje. 

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel  292 klicev, od tega 93 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali štiri nedovoljene prehode državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 12 kaznivih dejanj,
  • 15 prometnih nesreč I. kategorije,
  • dve prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se dve osebi lahko telesno poškodovali,
  • šest povoženj divjadi,
  • enemu kršitelju cestno-prometnih predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil,
  • 18 prijav kršitev javnega reda in miru, 13 na javnih krajih in pet v zasebnih prostorih,
  • štiri požare.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice