Zdravnik, obsojen kršitve spolne nedotakljivosti mladoletnega dekleta, se je odzval na odločitev višjega sodišča in napovedal, da bo na vrhovno sodišče vložil zahtevo za varstvo zakonitosti.

Kot smo poročali, je Višje sodišče v Mariboru zavrnilo pritožbi in potrdilo sodbo okrožnega sodišča v primeru zdravnika Davorina Kolarića, ki je za zadovoljevanje spolnih potreb zlorabil mladoletnico.

Zaradi kršitve spolne nedotakljivosti z zlorabo položaja je na mariborskem okrožnem sodišču bil obsojen na 18-mesečno pogojno zaporno kazen, potem ko je najstnico, ki je prišla po opravičilo za odsotnost pri športni vzgoji, otipaval po prsih in spolovilu.

Z odločitvijo višjega sodišča je sodba zdaj postala pravnomočna, a družinski zdravnik, ki danes deluje na območju Razkrižja, je, kot pravi, ne more sprejeti.

V sporočilu za medije je podal naslednjo izjavo:

»Odločitev višjega sodišča ne morem sprejeti. Vložil bom zahtevo za varstvo zakonitosti na vrhovno sodišče. Še enkrat poudarjam, da očitanega kaznivega dejanja nisem storil. Opravil sem zdravniški pregled po medicinskih smernicah, nikakor pa ne kaznivega dejanja, ki mi je očitano.« 

Komentarji (2)

Kritik (ni preverjeno)

Sramota za varuhe človekovih pravic in vse človekoljubne organizacije ,ki dopustijo da se postopek izvaja tako dolgo in na škodo vseh udeležencev .

Zlocinske medicince (ni preverjeno)

v zapor !!

In reply to by Kritik (ni preverjeno)

Starejše novice