Policija o podrobnostih poskusa umora, ko je mladoletni sin med spanjem večkrat zabodel očeta.

Kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota so razkrili podrobnosti kaznivega dejanja poskusa umora v Ižakovcih v občini Beltinci z dne 12. decembra. 

Poročali smo, da je ponoči iz sobote na nedeljo, 12. decembra, v občini Beltinci v Ižakovcih prišlo do poskusa umora. 

Po prvih zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je mladoletni sin med spanjem z nožem večkrat zabodel 45-letnega očeta.

Očetu je uspelo zbežati iz hiše in je dejanje prijavil. Odpeljan je bil v bolnišnico, kjer je bilo ugotovljeno, da je v stabilnem stanju. Sinu je bila odvzeta prostost.

Očeta večkrat zabodel v hrbet

Po neuradnih informacijah za Sobotainfo naj bi šlo za družino iz okolice Hrastnika, ki je pred leti v Ižakovcih kupila starejšo hišo, od takrat pa so jo postopoma prenavljali. 

Mladoletni sin naj bi očeta večkrat zabodel v hrbet. Rane, ki jih je prizadejal svojemu 45-letnemu očetu, pa naj bi bile večinoma površinske.

Kot smo še izvedeli, je večkrat zabodeni 45-letnik okrog polnoči hodil po ulici, kričal, da ga sin želi ubiti in pri sosednjih hišah prosil za pomoč. 

Oče ni v smrtni nevarnosti

Okoliščine storitve kaznivega dejanja je danes predstavil vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota, Robert Roudi.

»Minuli vikend, malo pred polnočjo, je poklical oškodovanec in naznanil, da ga je v domači hiši med spanjem napadel mladoletni sin. 

Policisti so ob prihodu na kraj prijeli osumljenca in mu odvzeli prostost, 45-letnemu poškodovancu so skupaj z reševalci nudili prvo pomoč, ostal je v bolnišnici. Ugotovljenih je bilo več vbodnih ran. Točna stopnja poškodb še ni opredeljena, vendar zaenkrat ni v smrtni nevarnosti,« je povedal Roudi. 

Mladoletni sin je bil včeraj pozno popoldan priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča Murska Sobota, zaradi kaznivega dejanja poskusa umora.

Preiskovalni sodnik je za 16-letnika odredil enomesečni pripor, o kazni bo odločalo sodišče. 

Osumljenec brani z molkom

Mladoletni sin po do sedaj zbranih obvestilih še ni bil kaznovan in ni kazal znakov nasilja ali motiva za umor.

»Osumljenec se brani z molkom*, tako da motiv ni znan,« pravi Roudi in dodaja, da je imel osumljenec nož pri sebi že od prej.

Med napadom sta se prerivala, nakar je poškodovanec stekel iz hiše na ulico in prosil za pomoč, so še povedali policisti.  V hiši sta bila sama. 

Osumljenec živi na območju Policijske uprave Ljubljana. 

*Policijska uprava Murska Sobota je v izjavi za javnost podala informacijo, da se oškodovanec brani z molkom. Naknadno so nam sporočili, da je prišlo do napake. Z molkom se brani osumljenec.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice