Foto: Žan Osim
Gašper Šantl iz dvojca Zalagasper je včeraj v Mariboru prvič brez Zale Kralj stopil na odrske deske.

Zala Kralj in Gašper Šantl sta jeseni sporočila, da ju na odru vsaj nekaj časa ne bomo videli več v paru, čeprav sta v zasebnem življenju še vedno tesno povezana. Zala se je posvetila študiju, Gašper pa medtem nadaljuje s svojim glasbenim ustvarjanjem.

»Najina kariera je v času Evrovizije enostavno eksplodirala in jasno je bilo, da za Zalin študij več ne bo časa. Takrat je glasbeno pot postavila pred književnost, a želje po slednji ni nikoli opustila,« je na intervjuju za Mariborinfo ob izdaji skladbe Utiram si pot dejal Gašper, ki je prevzel tudi vokalni del novonastalih pesmi.

Foto: Žan Osim

Prvi samostojni nastop

Pred tremi meseci nam je Gašper zaupal, da se namerava podati v soj žarometov s svojo novo ekipo profesionalnih glasbenikov. Takrat se je časovno opredelil na letošnje poletje, a je v nekoliko okrnjeni obliki do izvedbe prišlo prej. Odra tako ni zavzel celoten band, ampak poleg Gašperja le eden od članov.

Gašperjevemu vokalu smo včeraj prisluhnili v živo v Kulturno glasbenem brlogu (KGB) v Mariboru. Na svojem prvem samostojnem koncertu je izvedel 12 skladb, na odru pa se mu je pridružil še mojster klasične kitare Uroš Barič.

»Ta nastop je zame pomemben korak v novem poglavju ustvarjanja. Z občinstvom sem delil svoje veselje in slabe šale,« je povedal Šantl in dodal, da v Kulturno glasbenem brlogu ceni predvsem pristnost in povezanost z občinstvom:

»Mislim, da KGB nudi intimnost, ki si jo želim na svojem prvem nastopu. Je kulten prostor z ogromno karakterja.«

Foto: Žan Osim

Na nastopu tudi nova, še neslišana skladba

Svoj prvi nastop je Gašper izkoristil, da občinstvu predstavi novo skladbo, ki nosi naslov Na nebu z oblaki. Poleg nje smo slišali tudi pesmi Origami, Morski psi, S teboi, Utiram si pot, Valovi in ostale.

V bližnji prihodnosti Gašper vidi nove izzive prav v odrskem nastopanju - tega si želi več:

»Plan je dalje ustvarjati novo glasbo in se po naravni poti prekaliti iz producenta v odrskega izvajalca

Foto: Žan Osim

Komentarji (2)

Rtv (ni preverjeno)

Pa kaj si ti ja nor. Noro sem vzhičen. Kakšna izvedba pesmi in kakšen glas.

mislim (ni preverjeno)

a poslušalci niso zaspali?

Starejše novice