Foto: Almira Ćatović
Fotografski muzej Maribor, vabi na odprtje razstave Polje umetnice Almire Ćatović, v četrtek, 20. julija, ob 18. uri.

Razstava »Polje« nas vabi na potovanje skozi različne aspekte našega dojemanja sveta. Skozi psihološki, matematični in mistični pogled nas umetnica spodbuja k razmišljanju, raziskovanju ter odkrivanju globin in skrivnosti, ki nas obkrožajo.

Prek fotografij nas vabi, da se povežemo s svojo notranjo močjo, spodbuja nas k razmišljanju o temeljnih zakonitostih vesolja in nam omogoča, da se zazremo v čarobnost in mistiko narave.

»Glede na to, da je za nami kolektivno dokaj naporno leto, sem želela s fotografijami izpostaviti nežnost in lahkotnost bivanja. Z barvitostjo fotografij narave pa sem nas želela spomniti na radost življenja,« je za Mariborinfo dejala Almira Ćatović.

Razstava nas popelje skozi 22 fotografij, ki združujejo tri različne aspekte: psihološki, matematični in mistični. Skozi fotografije raziskujemo globine in razsežnosti teh aspektov ter njihovo vzajemno povezanost v našem dojemanju sveta.

Na Koroški cesti 19 je razstava na ogled do 15. septembra 2023. Fotografski muzej Maribor pa je 5. avgusta pripravil tudi voden ogled po razstavi. 

O umetnici

Almira Ćatović je uveljavljena fotografinja in članica Fotokluba Maribor od leta 2009. Svoje delo je predstavila na številnih skupinskih in samostojnih razstavah tako doma kot v tujini. Njeno delo je priznano in je prejela nekaj pomembnih priznanj. Posebej je bila opažena in nagrajena za svojo reportažno fotografijo v kategoriji Ljudje ter prejela častno omembo v kategoriji Narava na natečaju za Slovenia Press Photo. 

Almira Ćatović je fotografinja, ki ima strast do raziskovanja, globine in lepote ter raznolikosti sveta okoli nas. Skozi svoje fotografije nas vabi, da se zazremo v podrobnosti in trenutke ter odkrivamo nove perspektive na svet.

Njeno sodelovanje na različnih razstavah, pridobljena priznanja in nagrade potrjujejo njeno predanost in talent v fotografskem ustvarjanju. Njena dela so bila cenjena in prepoznana tako s strani strokovne javnosti kot tudi občinstva.

Starejše novice