Slika je simbolična.
Mariborska knjižnica na Rotovškem trgu se seli na novo lokacijo, v času selitve pa izposoja knjig ne bo mogoča. V knjižnici zato vabijo, da si naredite zalogo. Del knjižnega gradiva bodo preselili s pomočjo žive verige.

Osrednjo mariborsko knjižnico na Rotovškem trgu bodo preselili na nadomestno lokacijo, saj se bo konec leta začela rušitev in gradnja novega Centra Rotovž

Knjižnica Rotovž se že vrsto let sooča s prostorsko stisko v dotrajanih in neprimernih prostorih. Z izgradnjo Centra Rotovž bodo dobili še kako potrebne nove prostore. Projekt poleg tega pa na Rotovški trg umešča še galerijo in art kino.

»V Mariborski knjižnici bomo to jesen kot ptice razprli krila in preselili Knjižnico Rotovž in Čitalnico na nadomestno lokacijo, da bi naredili prostor za čudovito novo knjižnico, ki bo v naslednjih letih zrasla na Rotovškem trgu,« sporočajo na spletni strani knjižnice. 

Knjižnica mesec dni povsem zaprta, vabijo, da si naredite 'knjižno ozimnico'

Selitev bo potekala od 18. oktobra do 19. decembra. V knjižnici vabijo bralce, da si do vključno sobote, 16. oktobra, naredite zalogo knjig. 

Knjižnica Rotovž in Čitalnica bosta zaradi selitve namreč zaprti vse do 20. decembra. Takrat bo knjižnica znova zaživela na nadomestni lokaciji v trgovskem centru City. 

Ko bo knjižnica preseljena na začasno lokacijo, jo bodo tam ponovno aktivirali in bo v času gradnje Centra Rotovž delovala nemoteno.

Selitev Knjižnice Rotovž in Čitalnice z živo verigo

Del knjižnega gradiva bodo preselili s pomočjo žive verige. Kaj to pomeni? 

Ker v Mariborski knjižnici verjamejo, da skupno delo združuje, bodo del selitve izvedli tudi z akcijo 'Selimo pamet!', s katero bodo v selitev vključili mariborsko javnost. 

V četrtek, 21. oktobra, med 13.00 in 14.30, bodo povezali dosedanje in novo domovanje Knjižnice Rotovž in Čitalnice z živo verigo, preko katere bodo preselili del knjižnega gradiva.

K sodelovanju vabijo srednje šole, javne zavode in nevladne organizacije s področja kulture, športa in izobraževanja, starejše občane, študente in ostale Mariborčane.

V živo verigo bo vključenih približno 400 posameznikov

Približno 400 posameznikov bo sodelovalo v živi verigi. Ta se bo začela pri vhodu v knjižnico na Rotovškem trgu in zaključila pred vhodom v Trgovski center City.

V primeru dežja bodo dogodek 'Selimo pamet!' izvedli v nadomestnem terminu, ki bo v torek, 26. oktobra, ob isti uri.

Zamudnin v času selitve ne bodo zaračunavali

Vse ostale enote Mariborske knjižnice bodo v času selitve Knjižnice Rotovž in Čitalnice odprte po normalnem delovnem času. 

Pionirska knjižnica Rotovž bo ves čas gradnje ostala na Rotovškem trgu, saj ta objekt ni predviden za rušenje. Po izgradnji Centra Rotovž se tudi Pionirska knjižnica seli v novogradnjo.

V obdobju od 18. oktobra do 5. januarja opominov in zamudnin za gradivo, izposojeno v Knjižnici Rotovž ali Čitalnici, ne bodo obračunavali.

Starejše novice