Foto: Miloš Vujinović
Mariborska občina je septembra objavila javno naročilo za izbor izvajalca rušitvenih in gradbenih del pri projektu Center Rotovž. Na razpis je prispelo sedem ponudb. Izbrali so najcenejšo ponudbo, to je podalo murskosoboško podjetje Pomgrad.

Izgradnja Centra Rotovž vključuje izgradnjo nove osrednje enote Mariborske knjižnice, poleg tega pa na Rotovški trg umešča še galerijo in art kino. Ob tem vključuje še vzpostavitev prehoda z Rotovškega trga do Gosposke in Lekarniške ulice.

Za gradnjo Centra Rotovž je prispelo sedem ponudb, in sicer so ponudbe oddali Pomgrad, Kolektor Cestno podjetje Nova Gorica, VG5, CGP, Strabag, Makro 5 gradnje in Dema Plus.

Po pregledu prispelih ponudb s strani strokovne komisije, so za izvajalca rušitvenih in gradbenih del izbrali podjetje Pomgrad.  

Murskosoboško podjetje z najcenejšo ponudbo

Kot je bilo razvidno iz javno dostopnih podatkih, je najugodnejšo ponudbo oddalo murskosoboško podjetje Pomgrad.

Ti bi naj dela opravili za nekaj manj kot 22 milijonov 900 tisoč evrov. 

Najdražjo ponudbo je oddalo podjetje CGP, in sicer za 26 milijonov 374 tisoč evrov.

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič in predsednik uprave Pomgrada Iztok Polanič bosta v četrtek, 30. decembra, opravila slavnostni podpis pogodbe za izvajanje gradbeno obrtniških del. 

Rušenje načrtovano v začetku leta 2022, Center Rotovž bo sofinanciran s strani države

Vrednost projekta je ocenjena na dobrih 25 milijonov evrov, mariborska občina je glede financiranja sklenila dogovor z državo. 

Minister za kulturo Vasko Simoniti in mariborski župan Aleksander Arsenovič sta v prejšnjem tednu podpisala pogodbo o sofinanciranju projekta. 

Ministrstvo za kulturo bo izgradnjo Centra Rotovž sofinanciralo v višini 12,7 milijona evrov.

Knjižnica začasno zaživela na novi lokaciji

Ta je pred dvema mesecema zaprla vrata na Rotovškem trgu in začela s selitvijo knjig in drugega materiala v nove začasne prostore v Trgovskem centru City.

V dveh mesecih so preselili okrog 40 ton knjižnega gradiva, na novo lokacijo so prestavili tudi vse police iz Rotovške knjižnice in čitalnice.

Knjižnica Rotovž se je že vrsto let soočala s prostorsko stisko v dotrajanih in neprimernih prostorih. Pojavljali sta se plesen in vlaga, v stavbi je bila stara napeljava. Pogoji za delo več niso bili primerni, trpelo je tudi stanje knjig. 

Center Rotovž bo predvidoma zaključen v prvi polovici leta 2024.

Po načrtih bo knjižnica ohranila osrednjo pozicijo na trgu. Pionirska knjižnica Rotovž bo ves čas gradnje ostala na Rotovškem trgu, saj ta objekt ni predviden za rušenje. Se pa po izgradnji Centra Rotovž tudi ta seli v novogradnjo.

Komentarji (2)

AFSŽ (ni preverjeno)

Mesto MB vse UJ,UJ ,čez Dravo pa vse FUJ ,FUJ ...Župan volitve se bližajo .....leti ,leti leti ...Saško !

Spela1 (ni preverjeno)

Leti, leti ja, pogumno v nov mandat 😘

In reply to by AFSŽ (ni preverjeno)

Starejše novice