Slika je simbolična (foto: Bobo).
Na Ptuju so izvedli hišne preiskave, zoper sedem osumljencev odrejeno pridržanje.

Mariborski kriminalisti so zaključili preiskavo s področja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Za sedemnajst različnih kaznivih dejanj bodo skupno kazensko ovadili devet osumljencev. 

V decembru so kriminalisti, na podlagi odredb sodišča na Ptuju in v Slovenj Gradcu, skupaj s policisti policijskih uprav Maribor in Celje, pri osmih osumljencih na devetih naslovih opravili hišne preiskave in zasegli več snovi in predmetov. 

Zasegli so okoli 50 gramov amfetamina, 50 gramov kokaina, 50 gramov MDMA, en kilogram konoplje, deset gramov heroina, več steklenic GBL (ester HGB) in manjšo količino nedovoljenih snovi v športu. 

Našli so tudi prirejen prostor za proizvodnjo prepovedane droge konoplje z desetimi sadikami. 

Sedem osumljencev pridržanih

Zoper sedem osumljencev je bilo odrejeno pridržanje, ki je bilo nato odpravljeno. 

Kriminalisti bodo zoper devet osumljencev na okrožni tožilstvi na Ptuju in v Slovenj Gradcu podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve enajst kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu  in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu, dveh kaznivih dejanj omogočanja uživanja prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu in enega kaznivega dejanja nasilništva. 

Zoper tri osumljence bo podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost, ki je posledica uživanja drog med osumljenci in žrtvijo, v zaprtem krogu ljudi. 

Dva izmed osumljenih sta bila predhodno že obravnavana zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. 

Kriminalisti pa so ugotovili, da so se osumljenci na območju Ptuja in Koroške dlje časa ukvarjali s preprodajo prepovedanih drog, zlorabljali so jih tudi sami

V letošnjem letu so nekateri izmed njih, ob zlorabi droge GBL, zaradi zaužitja in povzročenih neželenih učinkov, potrebovali nujno medicinsko pomoč

Starejše novice