Od oktobra bo po vsej državi veljala prepoved uporabe herbicidov na javnih površinah.

V Lenartu recimo so, tudi zaradi škropljenja na hipodromu, pohiteli in občinskemu svetu predlagali, naj sprejme prepoved. Organizatorji kasaških dirk so se namreč priprav lotili podobno kot prejšnja leta in brez obvestil plevel na progi enostavno poškropili z zloglasnim škropivom glifosat. 

V zadnjih dneh smo opazili, da tudi vzdolž pomurske avtoceste poteka škropljenje trave, zato smo se obrnili na DARS, ki je odgovoren za vzdrževanje. Uvodoma so nam pojasnili, da je v sklopu rednega vzdrževanja avtocest potrebno izvajati tudi ukrepe omejevanja rasti zelenja in zatiranje alergenih rastlin in plevela. 

"Večinoma se poslužujemo okolju prijaznih ukrepov, kot so košnja, sečnja in podobno, v izjemnih primerih, ko ti ukrepi ne zadoščajo, se uporabljajo tudi ukrepi uporabe fitofarmacevtskih sredstev. Za te ukrepe imamo za to strokovno usposobljene delovne ekipe, dela pa se izvajajo skladno z veljavno zakonodajo, ki rokovanje s fitofarmacevtskimi sredstvi strogo opredeljuje. Uporabljamo zgolj fitofarmacevtska sredstva, ki so uradno priznana s strani ministrstva in katerih uporaba je dovoljena za naše potrebe," so nam sporočili iz družbe DARS.

Večina sredstev vsebuje glifosat

Družba DARS sicer trenutno vzdržuje 617 kilometrov avtocest in hitrih cest, 139 kilometrov priključkov nanje, 22  kilometrov avtocestnih razcepov, 27  kilometrov počivališč in 10 kilometrov drugih cest. Na odseku pomurske avtoceste so uporabili škropivo Boomefekt, ki vsebuje glifosat. 

"Glede konkretnega primera, o katerem sprašujete, pojasnjujemo, da sodelavci, vzdrževalci avtoceste iz pristojne Darsove avtocestne vzdrževalne baze Murska Sobota škropijo v ločilnem pasu avtoceste, torej v pasu med obema polovicama avtoceste, s škropivom Boomefekt, ki se uporablja za zatiranje plevela. Ob tem dodajamo, da nadzor nad tovrstnih škropljenjem vsako leto opravlja pristojna fitosanitarna inšpekcije".

V letu 2018  so sicer na območju celotnega avtocestnega križa porabili skupno 2.225,25 litra fitofarmacevtskih sredstev. Od tega je bilo 2.035,35 litra fitofarmacevtskih sredstev, ki vsebujejo glifosat, in sicer Boomefekt in Shyfo.

Mario Lešnik, profesor na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede opozarja, da se največ nevarnosti pri uporabi glifosata pojavi šele nekaj dni po škropljenju. "Ko pride dež direktno spere aktivno snov v kanalizacijske sisteme in od tam gre potem v vodne sisteme, kar pomeni obremenitev vodnih organizmov," pravi Lešnik. 

Ne uporabljajo ga v vodovarstvenih območjih

V družbi DARS ob tem zagotavljajo, da fitofarmacevtskih sredstev ne uporabljajo v vodovarstvenih območjih.

"V družbi DARS uporabljamo za zatiranje plevelov samo dovoljena fitofarmacevtska sredstva, se pravi sredstva, ki so registrirana za prodajo in uporabo v cestnem svetu in jih ne uporabljamo v vodovarstvenih območjih".

Največ težav jim sicer povzroča zatiranje ambrozije, kjer morajo uporabljati sredstva, ki vsebujejo glifosat. 

"Fitofarmacevtska sredstva uporabljamo le minimalno, v obsegu, kot se izkaže za nujno potrebno glede na razmere na terenu. Največji problem je uporaba FFS za zatiranje ambrozije. Zatiranje ambrozije je zakonsko predpisano, edina učinkovita metoda pa je uporaba FFS. Ostale metode so še košnja trave, ki v našem primeru ni dovolj učinkovita in mehansko - ročno puljenje, kar pa glede na velike površine, ki jih ima DARS in glede na prepoved peš gibanja po avtocesti, ne pride v poštev".

Preureditev v nezelene površine

Kakšne bodo rešitve po oktobru, ko bo uporaba glifosata prepovedana, bomo videli, Dars pa ob tem že ponuja določene rešitve.

"K zmanjšanju uporabe teh sredstev prispeva tudi dejstvo, da v družbi DARS v okviru obnov, torej obsežnejših posegov v infrastrukturo, srednji ločilni pas med smernima voziščem avtoceste preuredimo v nezeleno površino. To prispeva, kot navedeno, k manjši porabi teh sredstev, sicer pa tudi večji pretočnosti prometa, saj ti posegi oziroma košnja niso potrebni. Tudi v prihodnje bomo na odsekih, kjer bodo izvedene rekonstrukcije, srednji ločilni pas zoževali v nezeleno izvedbo".
 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice