Vir: Facebook, Na noge
Mariborčani in okoliški občani bodo na dobrodelnem pohodu na Sveti Urban zbirali sredstva za petčlansko družino v stiski. Ker so v poplavah ostali brez doma, potrebujejo pomoč.

Tudi to jesen so občani vabljeni na pohod Na noge! Množična rekreativna pohodniška prireditev je namenjena vsem generacijam in družinam, tudi tokrat pa bo pohod imel dobrodelno noto. 

Na pohodu bodo zbirali prostovoljne prispevke za petčlansko družino s Prevalj, ki je ob poplavah ostala brez doma.

Pohod bo v nedeljo, 8. oktobra, s startom med 8.30 in 10.00. Kot že vse od leta 2012 naprej bo tudi tokrat izhodišče pohoda pod cerkvijo v Kamnici, cilj pa na približno uro hoda oddaljenem Svetem Urbanu. 

Pohod na Urban za družino v stiski

Glavni namen prireditve je spodbujanje ljudi k rekreaciji in še posebej pohodništvu kot eni najosnovnejših in najprijetnejših oblik ohranjanja zdravja. Da bi prireditev dobila še poseben cilj, pa so svoje pohode obogatili z akcijo solidarnosti.

Zbrana prostovoljna sredstva iz letošnjega jesenskega pohoda bodo namenili petčlanski družini s Prevalj, ki je ob poplavah ostala brez doma.

»Petčlanska družina s Prevalj je v poplavah izgubila svoj dom. V zgodnjih jutranjih urah so jih v petek, 4. avgusta, reševali skozi okno iz poplavljenega stanovanja v hiši. Družina je izgubila vse,« so zapisali organizatorji pohoda.

Pri tem so razložili, da so za dvojčka, stara en mesec, zbirali oblačila in plenice, družina pa se zaradi šoka v uničeno hišo ni imela moči vrniti. Triletni sin ima  ob tem po težki preizkušnji še sedaj določene težave.

»Družina trenutno živi pri starih starših, v kratkem pa se bodo selili v nadomestno najemniško stanovanje na Čečovje. Občina Prevalje išče za družino nadomestno zemljišče, saj poplavljena hiša ni več primerna za bivanje,« poudarjajo organizatorji pohoda.

Pri tem pa še dodajajo, da družina sama ni prosila za nobeno pomoč.

»Kolikor so jim pomagali dobri sosedje in župnijska Karitas z opremo za otroke, s plenicami … Druge pomoči niso dobili, saj niso take sorte, da bi izkoriščali poplave za svoje dobro. So zelo skromni in veseli vsake pomoči. Vedno vprašajo, če ni koga, ki bi pomoč potreboval še bolj kot oni,« zaključujejo v svojem opisu dogodka.

Darujete lahko na dva različna načina

V kolikor ne boste uspeli na pohod, lahko za družino darujete tudi preko SMS-sporočila ali nakazila na TTR račun. 

  • darujete lahko tako, da pošljete SMS s ključno besedo NOGE5 na 1919 in s tem darujete pet evrov,
  • z nakazilom na TRR:

Nadškofijska Karitas Maribor, Strossmayerjeva 15, 2000 Maribor
TRR: SI56 0417 3000 1196 398, odprt pri Novi KBM d. d.
Referenca, sklic: SI00 291450
Namen nakazila: NA NOGE
Koda namena: CHAR, plačilo v dobrodelne namene

Startnine ni, bodo pa organizatorji pobirali humanitarni prispevek v višini vsaj enega evra po osebi. Vsi udeleženci, ki se predprijavijo preko spletne strani, prispevajo v humanitarni sklad in uspešno opravijo pohod sodelujejo v nagradnem žrebanju za nagrade sponzorjev na cilju prireditve.

Komentarji (3)

ovi (ni preverjeno)

mi tudi bomo darovali. Na črno zemljico ;-)

Muhamed Mallah (ni preverjeno)

youtu.be/zAJirE10O2g

In reply to by ovi (ni preverjeno)

Vlado Slamomlatov (ni preverjeno)

Niti Karitasu ni več za zaupat, kam gre potem ta denar.

Naj tistih 10 milijonov od razpisa, ki je bil namenjen za leve paravladne organizacije,
pa so jih potem zalotili s prsti v marmeladi,
dajo tistim,ki so pomoči v resnici potrebni.

Starejše novice