Foto: Bobo
Danes se v Ljubljani odvija najbolj priljubljeni študentski dogodek na prostem, Škisova tržnica.

Danes se na Kardeljevi ploščadi v Ljubljani tradicionalno odvija Škisova tržnica, največja študentska prireditev na prostem, ki jo vsako leto organizira Zveza študentskih klubov Slovenije skupaj s študentskimi klubi, mladinskimi organizacijami in študenti.

Prireditev so z nagovori odprli ob 12. uri, tekom celega dneva pa se obiskovalci lahko zabavajo ob stojnicah, študentskih igrah in koncertih slovenskih glasbenikov, so za STA sporočili iz Zveze Škis.

V sklopu otvoritve je potekal tudi tradicionalni mimohod študentskih klubov in organizacij ter govor predsednice Zveze Škis Teje Vogrinec in visokih gostov, ki so pozdravili vse zbrane. Med drugim sta jih nagovorila nekdanji predsednik Borut Pahor in minister za obrambo Marjan Šarec.

Obiskovalci se bodo ves popoldan še lahko sprehajali med stojnicami študentskih klubov in se seznanili z lokalnimi specialitetami z vseh koncev Slovenije, zvečer pa uživali ob dobri glasbi. Zvrstile se bodo tudi razne študentske igre in tekmovanje za mlade glasbene skupine Škisolov.

Na glavnem odru nastopajo različni glasbeni izvajalci, med drugim tudi Big Foot Mama, Pero Lovšin, Društvo mrtvih pesnikov, na elektro odru pa obiskovalce zabavajo ustvarjalci elektronske glasbe.

Slogan letošnje Škisove tržnice, ki je v znamenju rumene in roza barve, se glasi Pridi, občuti, zasij. Barvi simbolizirata mladost, razigranost in prijateljstvo.

Ker jo je prireditvi zagodlo kislo vreme, pa si lahko študentje na lokaciji, pri info točki, priskrbijo tudi pelerine po nizki ceni.

Starejše novice