Foto: Žan Osim
Obiskali smo prvodnevno festivalsko ustvarjanje pod krošnjami dreves. Art kamp tudi letos najmlajše vabi v Mestni park, kjer bo v času Festivala Lent pestro vsak dan od 9. pa vse do 20. ure.

Maribor je danes zajelo festivalsko dogajanje. Festival Lent, ki letos traja od 21. do 29. junija, je danes že postregel s prvimi prireditvami.

Foto: Žan Osim

Spodbujanje kreativnosti v vsakdanjem življenju

V sklopu največjega slovenskega multukulturnega festivala na prostem se v Mestnem parku tudi letos odvija Art kamp, ki je že sedemnajsti po vrsti.

Poglavitni cilj Art kampa je spodbujanje otrok k kreativnemu mišljenju in rasti v ustvarjalne ljudi. Na njem mojstri predstavijo različne tehnike in jih naučijo, kako lahko iz vsakdanjih predmetov - odpadnih ali iz narave - izdelamo nekaj uporabnega.

Pod krošnjami tudi letos najdemo oder Triglav, kjer se lahko mladi predstavijo s petjem, plesom ali drugimi točkami, v večernih urah pa bodo odrske deske zavzemale tudi priznane zasedbe.

»Art kamp je nenazadnje opomin, da se je pomembno družiti, ker so odnosi vse, kar imamo,« so še dodali organizatorji.

Foto: Žan Osim

Že sedemnajsti po vrsti

»Sedemnajsto poletje lepih kultur, različnih umetnosti, smele zabave, športa in rekreacije, v duhu mladosti, norosti, modrosti, v nabiranju spretnosti, v raziskovanju preteklosti, skupaj rastemo, odraščamo, a ostajamo radovedni in zavedni – Art kamp. Srčna druženja v naročju zelenih livad in svetlih poti,« so zapisali organizatorji.

Kuhanje, branje, pisanje, nastopanje, risanje, slikanje, športanje, žaganje, brusenje, poslušanje, opazovanje - vse to in še več nudi tudi letošnja edicija Art kampa, katerega priprave so v polnem teku - danes, na zadnji šolski dan, dogajanje v Mestnem parku seveda še ni tako razživeto.

Nekatere stojnice že vabijo z zanimivimi ročnimi deli, na Triglavovem odru pa so se dopoldan predstavili plesalci Tovarne plesa, popoldan ste si lahko ogledali plesno predstavo Poezija giba, za zaključek pa so nastopili Maribum Afriqui: Joel Diarra & Family band.

Komentarji (2)

Dr. Klošar (ni preverjeno)

Brez veze.

kulturna eksplozija (ni preverjeno)

samo kangler vam se manjka na totem klosarskem multikulturnem festivalu, maribor si je res bogi

Starejše novice