Foto: Gregor Salobir
Teden mode, ki je letos potekal v prostorih Muzeja za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani, se je včeraj zaključil z modnim sprehodom po Mariboru.

Sobotni modni sprehod po štajerski prestolnici je skupino modnih navdušencev peljal na obisk v šest izbranih modnih trgovin in ateljejev oblikovalcev tako oblačil kot nakita oziroma modnih dodatkov.

Na modnem sprehodu so obiskali atelje in trgovino DH Fashion Davida Hojnika, trgovinico s konceptom Slovenska – local made, E2RD galerijo oblikovalke Bojane Kovačič Zemljič, atelje Miricota, oblikovalski studio nakita Nataše Grandovec pod blagovno znamko April in oblikovalski studio Tanje Uvere.

»Za izbrane oblikovalce je značilno, da ustvarjajo ročno izdelane, s tradicijo in novimi tehnologijami navdahnjene ter okolju prijazne modne izdelke,« so povedali organizatorji modnega sprehoda.

V Mariboru je butikov manj, a zato niso nič manj zanimivi

V okviru projekta Sistemi mode v organizaciji Centra za Kreativnost in Društva za oblikovanje SOTO so organizatorji pripravili tudi modni zemljevid, ki povezuje številne neodvisne modne butike, ateljeje in studie za oblikovanje nakita v Mariboru in Ljubljani.

Modni zemljevid bo na voljo v lokalih, kozmetičnih salonih in povsod tam, kjer se zadržujejo uporabniki mode. Njegovi snovalci se bodo trudili, da bo vseskozi aktualen.

»V Mariboru je butikov manj, a zato niso nič manj zanimivi. Predvsem pa oblikovalce in njihove kolekcije odlikuje nek poseben, svojevrsten značaj, ki ga najbrž gre pripisati duhu mesta in njegovim prebivalcem,« so povedali organizatorji modnega sprehoda.

Komentarji (1)

Dravski gusar (ni preverjeno)

Pozitivno. V tem mestu je veliko moznosti in vesel sem, da je nekdo to prepoznal in dela na podrocju kjer prakticni si sam in imas veliko moznosti za neomejene moznosti napredka. Upam, da vstrajate na svoji poti.

Moj Maribor bo vedno živ, saj z njim se dan začne...

Starejše novice