Razočarani nad Zvezo študentskih klubov Slovenije so tudi mariborski študenti napovedali bojkot Škisove tržnice.

Deset slovenskih študentskih klubov iz vzhodne Slovenije je zaradi slabega informiranja o dogodku sklenilo bojkotirati letošnjo Škisovo tržnico. Zaupanje v vodstvo Zveze študentskih klubov Slovenije je, kot kaže, načelo lanskoletno izginotje več kot 70.000 evrov.

Razočarani klubi v bojkot

Sledljivost denarja naj bi povsem izgubili zaradi napake med štetjem oziroma prenosom denarja na dogodku, piše STA. Incident so organizatorji prijavili policiji, a informacije, ki so jih klubi prejeli s strani medijev in delavcev na tržnici, naj bi bile povsem v nasprotju z podatki, predstavljenimi s strani organov zveze. 

V Klubu koroških študentov, Klubu mariborskih študentov, Klubu ormoških študentov, Klubu prekmurskih študentov, Klubu ptujskih študentov, Klubu študentov Lendava, Klubu študentov Ruš, Selnice in Lovrenca, Klubu študentov Slovenska Bistrica, Študentskem klubu Slovenskih goric in Študentsko-mladinskem klubu Klinka so se zato odločili za bojkot prireditve.

Nad delovanjem zveze, ki bi po njihovih besedah morala povezovati vse študentske klube v Sloveniji in ki med svojimi vrednotami izpostavlja integriteto, dobro komunikacijo, transparentnost in zaupanje, pa so po poročanju Radia Študent močno razočarani.

Med drugim zdaj zahtevajo, da se zveza skozi svoje delovanje vrne k svojim vrednotam, s katerimi bi resnično morala skrbeti za vse svoje članice in dobrobit študentov in dijakov v državi.

Zveza očitke zavrača, napovedujejo prenovo strategije komuniciranja

Predsednica Zveze Škis Nina Plank na očitke o razkrivanju informacij v zvezi z izginotjem 70.667,70 evra medtem odgovarja, da so zadevo predali tožilstvu in opravili regijske seje, takoj ko jih je policija obvestila, da je zadeva predana tožilstvu. Pred tem klubov naj ne bi obveščali v skladu s priporočili policije; zaradi učinkovitosti preiskave, ki še vedno poteka.

Ob tem dodaja, da so vedno odprti za konstruktivne kritike in predloge, po letošnjem načrtu pa načrtujejo celovito prenovo strategije komuniciranja s študentskimi klubi, h kateri naj bi povabili tudi njihove predstavnike.

Kot je izpostavila, z izjemo omenjenih desetih klubov svoje udeležbe na letošnji Škisovi tržnici iz podobnih razlogov ni odpovedal noben drug klub, cilj Zveze Škis pa je po besedah Plankove, da bi na dogodku sodelovali vsi slovenski študentski klubi.

Starejše novice