Slika je simbolična.
Študentje se lahko ponovno udeležijo tradicionalne študentske krvodajalske akcije. Letos bo zaradi aktualnih razmer potekala prilagojeno.

Ponovno bo potekala študentska krvodajalska akcija Častim pol litra. Študentska organizacija Univerze v Mariboru krvodajalske akcije izvaja še vrsto let, letos pa sodelujejo z Območnim združenjem Rdečega križa Maribor in Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor.

Zaradi možnosti prenosa bolezni morate predhodno svoj prihod obvezno potrditi in se dogovoriti o uri prihoda na telefonski številki Centra za transfuzijsko medicino Univerzitetnega kliničnega centra Maribor: 02 321 22 71 ali 041 320 796.

»Pozivamo vse študente, da se v čim večjem številu odzovejo na poziv, saj je v tem obdobju, ko krvi primanjkuje, tovrstno plemenito dejanje še toliko več vredno. V kolikor se krvodajalci ne morejo udeležiti v omenjenih terminih, lahko tudi sami kadarkoli kontaktirajo Center za transfuzijsko medicino in se dogovorijo za termin,« poziva vodja študentske krvodajalske akcije Mojca Ban.

Študentska krvodajalska akcija v Mariboru bo potekala v prostorih Medicinske fakultete Univerze v Mariboru v spodnjih terminih:

  • torek, 6. aprila 2021, od 7.30 do 13. ure, in
  • četrtek, 8. aprila 2021, od 7.30 do 13. ure.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru bo vsem, ki bodo sodelovali v študentski krvodajalski akciji, podaril simbolično darilce.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tanja flaškon (nepreverjen)

se sprašujem
ali je kri testirana na mamila

Starejše novice