Slika je simbolična.
V prihajajočih dneh bodo po mariborskih mestnih soseskah sprevodi dedka Mraza.

Ko se zasliši pesem »Siva kučma, bela brada …«, zaveje mrzel veter in z neba poletijo prve snežinke, ko v temi zagorijo drobne lučke in zadiši po čarovniji, je dedek Mraz s svojim pravljičnim spremstvom vse bližje in bližje.

Že to soboto bo dedek Mraz obiskal Snežni stadion

Prihod dedka Mraza bo v soboto, 9. decembra, ob 17. uri, na Snežnem stadionu pod Pohorjem. To bo čaroben dogodek, kjer se bodo srečali otroci in odrasli, da bi skupaj dočakali pravljičnega dedka.

V naslednjih dneh pa se bodo v različnih mestnih soseskah odvijali sprevodi dedka Mraza. Začenši v torek, 12. decembra, ob 17. uri v Kamnici na Koroških vratih, bodo sprevodi potekali skozi Limbuš, Pekre, Radvanje, Studence, Novo vas, Razvanje, Tabor, Magdaleno, Brezje, Tezno, Pobrežje, Malečnik ter Miklavž na Dravskem polju, vsak dan ob isti uri.

Vrhunec bo 28. decembra, ko se bo dedek Mraz poslovil. Ob 17. uri bo slovo pri Vilinskem dvoru, nato pa ob 17.30 na Trgu Leona Štuklja.

 Po dolgih poteh po mestu in tisočih srečanj z otroki se bo dedek Mraz naposled vrnil v svoj pohorski mir.

Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).

Ob skodelici dišečega čaja bo z babico Zimo pričakal novo leto, pustil za sabo sledi smeha, radosti in pravljične čarobnosti.

Podroben potek sprevodov po mestnih soseskah in sprevoda na dan slovesa dedka Mraza je objavljen na spletni strani Zveze prijateljev mladine Maribor

Ne zamudite te pravljične priložnosti, da skupaj z dedkom Mrazom ustvarite nepozabne trenutke v pričakovanju božičnih praznikov.

Komentarji (2)

pohorskisvizec

Dajte no.Dedka Mraza nazaj v Sibirijo!

Cafurji (ni preverjeno)

Dajte raje božička nazaj v pocukrano Ameriko. On je samo prisklednik dedka mraza.

Starejše novice