Na Ptuju je svoja vrata odprla nova Turistična agencija Playa. Mlada zagnana ustanovitelja sta se na pot odprtja podala zaradi strasti do potovanj.

Žan Susman in Vanesa Rojko sta na Ptuju odprla novo turistično agencijo. Pred ustanovitvijo agencije sta turizem doživljala kot stranki, za seboj imata mnogo potovanj, križarjenj, pa tudi podjetniška žilica jima je bila podarjena. 

Potovanja obožujeta in odkrivanje skritih kotičkov Slovenije, sosednjih držav pa tudi drugega konca sveta, želita deliti s Ptujčani in Ptujčankami. 

»Želela sva strast in veselje do potovanj ter najrazličnejših destinacij po svetu prenesti v karierni del življenja in od tega tudi živeti. Saj, kot pravijo, 'če človek opravlja delo z veseljem in strastjo, je zanj vsak dan praznik',« razlaga Žan Susman. 

Njuna Turistična agencija Playa v nakupovalnem centru QCenter na Ptuju je namenjena prav vsem. Klasičen dopust na Jadranu? Izlet na Roglo? Medeni tedni na Zanzibarju? Bi se podali na veliko križarko? Agencijo sta odprla z vizijo, da prav vsakemu izletniku ali popotovalcu ponudita zanimivo destinacijo. 

Ponosna sta tudi na to, da nudita navijaška potovanja. Tako se lahko z njima podate na tekme, med drugim na Eurobasket, kjer bo Slovenija branila zlato kolajno. 

Pri tem pa poudarjajo še, da ne ponujajo zgolj dopustov. Nudijo avtobusne izlete, potovanja z letalom, križarjenja, navijaška potovanja, smučanja in še mnogo drugega. Slogan je tako prikladen - so agencija s plažo ponudb. 

Mlada ekipa, ki jo povezuje strast do potovanj

Trenutno ekipo Playe sestavljajo štirje. Dva skrbita za svetovanje strankam, prodajo in rezervacijo ter vsa ostala dela v okvirju poslovalnice, tretji skrbi za organizacijo lastnih produktov oziroma potovanj, kmalu pa bo prevzel tudi vlogo vodiča. 

Žan Susman pa skrbi za redno izvajanje marketinških in piarovskih dejavnosti ter menedžment podjetja. 

»Moram poudariti, da nas vse člane ekipe v prvi vrsti povezuje strast do potovanj in odkrivanja novih kotičkov sveta, strankam se trudimo ponuditi prijetno izkušnjo že pred samim potovanjem, zato sva si s soustanoviteljico tako predanega tima lahko samo želela,« poudarja Susman. 

Za primer Susman doda, da trenutno razvijajo kombinacijo potovanja in počitnic na jugu Azije, natančneje na Tajskem. Sodelavec, ki aranžma pripravlja, je Tajsko v celoti prepotoval - od severa do juga, tam pa je nekaj časa celo živel, kar pomeni, da lahko potovanja željnim ponudi posebno izkušnjo. 

Kam pa Ptujčani in Ptujčanke najraje potujemo? 

Susman razkrije, da se letos najraje odločamo za hrvaško obalo, vse od Istre pa do južne Dalmacije. Sledijo klasične mediteranske destinacije, kot so turška riviera, grški otoki, Hurgada, španska Costa Brava. Letos je posebno priljubljena še Črna Gora, kamor se lahko odpravimo z letalom iz Ljubljane. 

Trend hrvaške obale torej ostaja. Najde se nekaj strank, ki so si za letošnji dopust izbrali Kanarske ali Balearske otoke, kot so Tenerifi, Mallorca, Menorca, Gran Canario in ostale. 

Za eksotiko se Ptujčani in Ptujčanke letos nismo veliko odločali, tisti, ki pa so se, pa so se odpravili na izjemne Maldive. 

Kaj je ptujskemu turistu najpomembnejše? 

V Turistični agenciji Playa so razkrili, da nam je pomembno predvsem razmerje med ceno in nastanitvijo. Ptujčani smo za dobro 'first minute' ali 'last minute' ponudbo pripravljeni popolnoma spremeniti željeno destinacijo. 

»Kot ste že lahko videli, tudi na naših socialnih omrežjih, city lightih in ostalih informativno-promocijskih prostorih, združujemo najugodnejše ponudbe vseh turističnih agencij na enem mestu. Prav zaradi tega se veliko strank raje odloči za nas,« razložijo v agenciji. 

Starejše novice