Foto: Jure Banfi
Župan Saša Arsenovič zaradi nedavnega incidenta brede vse globlje, pozivi k odstopu se vrstijo. Preverili smo, kaj o incidentu pravijo na Policijski upravi Maribor. Starši napadenega 13-letnika so župana namreč kazensko ovadili.

V mestu je bilo že veliko povedanega na temo nedavnega dogodka, v katerem je mariborski župan Saša Arsenovič v bližini teniških igrišč Branik napadel 13-letnega fanta in ga ob tem lažje telesno poškodoval.

Županova plat zgodbe je, da je videl, kako je skupina najstnikov poškodovala zabojnik za rabljene žoge. 

»Pri tem pa moram povedati, da sem želel fanta samo ustaviti in ga poučiti, da se tako s skupno lastnino ne ravna, da žalitve ne vodijo nikamor,« je dejal nekaj dni po incidentu.

Ob tem se je opravičil, da je ravnal tako burno in dejal, da se je le odzval na vandalizem.

»Nisem ga ne udaril, ne davil, za roko pa sem ga prijel,« je pojasnil in dodal: »Razumem, da so še otroci in navihani, vseeno pa nimajo pravice uničevati tuje lastnine.«

Starši župana kazensko ovadili, policija podrobnosti ne razkriva

S primerom se ukvarja tudi policija, starši 13-letnika so župana namreč po dogodku kazensko ovadili.

Na Policijski upravi Maribor so potrdili, da so v nedeljo, 17. aprila 2022, zaradi dogodka, ki naj bi se zgodil tisti večer, na zapisnik sprejeli ustno kazensko ovadbo oziroma predlog za pregon, zaradi suma storitve kaznivega dejanja 'lahka telesna poškodba'.

Ker kriminalistična preiskava kaznivega dejanja še traja in tudi iz razloga, ker je v dejanje kot oškodovanec vpleten otrok, ki spada v posebej zaščiteno kategorijo oseb, policisti več informacij o dogodku za zdaj ne razkrivajo. 

Porasta nasilja nad mladoletnimi osebami ne opažajo

Na Policijski upravi Maribor smo preverili, koliko napadov na mladoletnike beležijo v letošnjem letu in ali se število povečuje.

Na področju kaznivih dejanj z elementi nasilja, v katera so zajeta kazniva dejanja zoper javni red mir ter kazniva dejanja zoper življenje in telo, je Policijska uprava Maribor skupaj obravnavala devet mladoletnih oškodovancev v letu 2021 in sedem mladoletnih oškodovancev v letu 2022.

»Z vidika števila prijavljenih in obravnavanih zadev ne opažamo porasta nasilja nad mladoletnimi osebami,« so sporočili. 

Zaradi incidenta pozivi k odstopu

Četudi se je nekaj dni po incidentu Arsenovič opravičil in izrazil obžalovanje zaradi svojega ravnanja, pa njegov odziv ni dobil želenega učinka. 

Njegovih opravičil ni sprejel fantov oče, županova pojasnila pa niso zalegla niti pri mestni politiki. Od Arsenoviča zahtevajo prevzemanje politične odgovornosti in ga pozivajo k odstopu.

Župan je konec aprila izgubil večino v mestnem svetu, ko je Lista kolesarjev in pešcev, ki ima v 45-članskem mestnem svetu štiri predstavnike, sporočila, da zaradi nasilnega ravnanja izstopa iz koalicije.

Podobno je kasneje storila tudi Stranka mladih - Zeleni Evrope, po tem, ko so zahtevali, da župan preda vsa pooblastila podžupanji ali enemu od podžupanov, vzame dopust in poda odstopno izjavo.

Arsenoviča so k odstopu pozvali tudi člani lokalnega odbora Socialnih demokratov.

Komentarji (27)

gost377383 (ni preverjeno)

pouči lahko on svoje otroke. kot župan ima denar in se lahko ta zabojnik popravi.

Nime doma (ni preverjeno)

Nasilnega cetnika izgnati iz maribora!!!v vsakem primeru bo koncal kot propadli gostilnicar!!!!!z nasimi javnimi sredstvi si odplačuje kredite!!!!14 milijonov kreditov ki si jih je nakopal-ne bo nikoli poplacal!!!!maribor kot se nikoli zdruzen in odlocen za odstop aleksanderja arsenovića!!!!!!!!!!!

In reply to by gost377383 (ni preverjeno)

Njegovi placanci (ni preverjeno)

Ce so sploh njegovi....je njegova fajn nastavljala naokrog se vse ve po mariboru!!!

In reply to by gost377383 (ni preverjeno)

Ljudozerec (ni preverjeno)

Njega bi bilo potrebno po lapah!!!!in to posteno!!!!koliko skode je naredil sarsenović mariboru in koliko je pokradel!!!!ne pozabimo in ne odpuscamo!!!!

In reply to by gost377383 (ni preverjeno)

janban

Sašo, da ne bi slučajno odstopil zaradi nevzgojenega šmrkavca.Starši pa ga podpirajo zaradi vandalizma, namesto, da bi jih še doma dobil enih par okrog kepe.Kakšen oče takšen sin-jabolko ne pade daleč od drevesa.

nilferd (ni preverjeno)

Ha ha ha -to si kar sam pises a ne????aleksander arsenovic-pravzaprav te podpira se zelooooo maloooo ljudi-GOTOF SI-PROPADEL BOS Z DOLGOVI KI JIH PLACUJES IZ JAVNIH FINANC!!!!!!

In reply to by janban

pohorskisvizec

Naj policija opravi predkazenski postopek! Vložitev lažne kaz. ovadbe je kaznivo!

Neviden (ni preverjeno)

Še vedno je gor????

Melkijar (ni preverjeno)

Policija naj ukrepa zoper vandalizem v Mariboru ! Nikjer ne srečamo policajev na obhodu po mestu .

Mariborcan1970 (ni preverjeno)

Z vsemi svojimi napakami, najboljši župan Maribora v zadnjih dvadesetih letih. Fištravec je bil nesposoben, Kangler pa skorumpiran (bolj ga je skrbelo za SDS-ovke na Pohorju in lubenice). Oče tega nevzgojenega smrkavca pa bi moral najprej svojega sina kaznovat!

Ha ha (ni preverjeno)

ARSENOVIC NAJBOLJ NEZAZELJEN IN NEPRILJUBLJEN ZUPAN V ZGODOVINI MARIBORA!!!!!NAJVECJO SKODO MARIBORU JE NAREDIL ALEKSANDER ARSENOVIC-ZAPIRA MESTO,KRADE DENAR,LASTI SI MESTO KOT DA JE NJEGOVO,PODKUPOVANJE,GOSPODARSKI KRIMINAL,NAVSEZADNJE SE DAVI MLADOLETNE OTROKE!!!!VECJEGA GNOJA OD ZUPANA NITI NE BI MOGLI DOBITI!!!!ARSENOVIC -NIKOLI VEC!!!!!!ZDAJ POJDITE VSI VOLIT!!!!!

In reply to by Mariborcan1970 (ni preverjeno)

Kninska kraljica (ni preverjeno)

Srbski oproda nauci se slovensko in potem pisi po narocilu aleksanderja!!!

In reply to by Mariborcan1970 (ni preverjeno)

666 (ni preverjeno)

GNOJ GOTOF SI

Joze5151 (ni preverjeno)

Resnicno bi rad videl te starse, naj stopijo pred kamere... Oče je imel pogovor na televiziji glede dogodka in je bil obrnjen stran od kamere, si zakrival obraz...Ja, tudi mene bi bilo sram, da sem vzgojil takega otroka...

jasna maribor (ni preverjeno)

Oce si je seveda zakril obraz zaradi tega ker se bi mu srb rad masceval!!!!groza, da se ga nekateri bedaki hočete zagovarjati-nedopustno in nesprejemljivo!!!arsenovica izgnati iz maribora!!!

In reply to by Joze5151 (ni preverjeno)

Pesnicar (ni preverjeno)

Da se problematicnega mladostnika primerno kaznuje, za to je prisotna policija in sodnik za prekrske. Da se ga primerno vzgoji pa starsi.

Da pa odrasel moski fizicno obravnava z mladostnikom, pa je nedopustno in kaznivo in mima veze ali je dober zupan ali ne! Vsa dejanja prinasajo posledice, se posebaj ce si na takem polozaju... zato druga kot odstop ni sprejemljivo!!!

Rola (ni preverjeno)

Vaščan brigaj se ti za tvojo vas. Imate ogromno problemov in nesposobnih v županovem kabinetu.

In reply to by Pesnicar (ni preverjeno)

Vemo vsee (ni preverjeno)

Rit polizi srbskemu cetniku-koliko te placuje da mu pises komentarje-ali se raje buzerirata!???

In reply to by Rola (ni preverjeno)

Marburg ad drau (ni preverjeno)

Maribor kot celota je zdruzen in odlocen da arsenovica NOCE za zupana!!!!!bodite glasni in ne dajte se vec pretentati laznivi hinavski srbski propagandi!!!!

In reply to by Pesnicar (ni preverjeno)

ip (ni preverjeno)

Še zdaj se ni odslovil? Pa saj niso to sopranovi. Briši, nasvidenje, srečno.....

Alenkinabratovscina (ni preverjeno)

Najbolj nerodno pri tej situaciji je, da ste nekateri mmenja, da župen NE SME odstopiti, češ da bo pokazal mladiču kako se obnaša. Župan je JAVNA oseba in si podobnih incidentov nikoli ne sme privoščiti. Samoumevno bi bilo, da odstopi, saj se je spravil na zelo primitiven nivo, kar pa ni bilo prvič. Za takšno obnašanje ni izgovorov. Ali ima prav, ali ne / potreben bi bil drig pristop oz dialog.

župan_pr (ni preverjeno)

nič skrbet tisti ki pišejo te komentarje in delajo krivca iz otroka so na plačilni listi arsenoviča, ki z denarjem od javnih sredstev financira te norosti. Mogoče celo dobijo v zameno službo v kakšnem občinskem podjetju. Kdorkoli napiše proti arsenoviču komentar avtomatsko prejme hkrati istočasno -20 všečkov. To počnejo verjetno kakšni novinarski pr agresorji ki za denar pišejo rišejo vse. Propaganda župana in pisanje neresnic, tudi Hitler jo je imel, nič novega.

In reply to by Alenkinabratovscina (ni preverjeno)

Kopje (ni preverjeno)

Lazniva hinavska-srbska-sarsenovic propaganda -jo ze poznamo-maribor zdruzi se in pokazi srbskemu cetniku da tukaj nima kaj iskati!!!!priporocamo pesem -thompson -kninska kraljica-vredno poslusanja!!

In reply to by župan_pr (ni preverjeno)

Vemo vse (ni preverjeno)

Da tudi hitler-saj ravno zato ima sarsenovic vzdevek hitler med njegovimi zaposlenimi!!!!ampak v resnici on hitlerju ne seze niti pikice do podplatov!!!!!s tem lahko samo zalimo adolfa hitlerja !!!

In reply to by župan_pr (ni preverjeno)

Vemo vse (ni preverjeno)

NUJNO-TAKOJ ODSTOP ALEKSANDERJA ARSENOVICA PREDEN DO KONCA UNICI MARIBOR!!!!POKRADEL JE MILIJONE IZ JAVNIH SREDSTEV!!!

In reply to by Alenkinabratovscina (ni preverjeno)

Otto survival (ni preverjeno)

Kar ste volili to imate. Tega župan naj ne bi delal. Permisivna vzgoja je kriva, starši pa krivci.

Kninska kraljica (ni preverjeno)

Nismo ga volili-on si je pripeljal volilce in jih mastno podkupoval!!!

In reply to by Otto survival (ni preverjeno)

Starejše novice