Foto: Facebook, Nana
Vedno priljubljena Nana na Glavnem trgu se februarja vrača v popolnoma prenovljeni podobi. O prenovi in kaj lahko pričakujejo Mariborčani, smo se pogovarjali z Devano in Sebastijanom Blakaj, obrazoma za Nano. To sta nam razkrila.

Če ste pravi Mariborčan, ali pa le Mariborčan po srcu, ste ob pohajkovanju po Glavnem trgu že gotovo zavili v kavarno in bistro Nana. Če pa niste, pa ste gotovo vsaj na družbenem omrežju Instragram ali Facebook zasledili kakšno izmed njihovih vrhunskih specialitet.

Nana je retro lokal s pridihom domačega v samem središču mesta Maribor. Za celotno zgodbo se skrivata Devana in Sebastijan Blakaj, ki stavita na široko ponudbo zajtrkov in brunchov, zraven pa v Nani ponujata raznolika kosila in večerje z lokalnimi sestavinami.

Četudi simpatični lokal obratuje že kar nekaj let, pa so se v Nani sedaj odločili, da bodo tako sam bistro kot tudi ponudbo skoraj v celoti prenovili.

Prenovljena vizualna podoba, prenovljena ponudba

Na družbenem omrežju Facebook smo lahko še včeraj zasledili objavo, ki je namigovala, da se Nana zaradi prenove za nekaj dni zapira. A je Devana Blakaj za Mariborinfo razložila, da Nana tudi te dni še vedno obratuje normalno, bo pa s 1. februarjem zaživela v nadgrajeni podobi.

»Prenovili smo skoraj celotni notranji kavarniški del, malce smo polepšali 'šank', menjali smo omare, pa tudi stole, kamin, tudi sobo v Nani smo malce polepšali. Skoraj vse smo osvežili, naredili bolj prijazno ter svetlo za goste,« razlaga Devana.

Skladno s tem so prenovili tudi njihovo gostinsko ponudbo oziroma meni. »Bistvene spremembe so, da smo nadgradili zajtrke, dodali smo nekatere jedi, delamo s kruhom z drožmi. Pri tem smo tudi pri izboru dobaviteljev šli korak višje, zraven imamo še več lokalnih dobaviteljev kot prej. Tako smo na kakovosti naredili še dva, tri korake dlje,« poudarja Devana Blakaj.

Pri tem so okrepili še ekipo, tako bodo korak dalje naredili tudi pri pripravi kave. »V ekipi bomo s februarjem imeli štiri bariste,« dodaja Blakaj.

»Hkrati pa sva želela v vsem tem norem času umiriti tempo«

Pri tem v Nani razlagajo, da se niso toliko odločili za prenovo, bolj za nadgradnjo.

»Želela sva v vsem tem času, ki je danes, razmisliti o tem, kam bi želela v prihodnje stopiti. Naše pomanjkljivosti, na katere so nas morda opozorili gostje, smo izkoristili zato, da smo jih preučili in nato pripravili nekakšno novo preobleko. Nanina zgodba je takšna, da raste korak za korakom,« razlagata Sebastijan in Devana.

»Hkrati pa sva želela v vsem tem norem času umiriti tempo, ki ga imamo. Da bi ljudje razumeli, da je postrežba včasih mogoče nekoliko počasnejša. Da je prav, da gre iz kuhinje sveža hrana, da je včasih potrebno nekoliko počakati. Vse to gre v koncept, da ni vse samo stres, neprestano akcija. Da uživamo v trenutku. Da gostje pustijo, da jih razvajamo in uživajo v tem, ko jih razvajamo,« še dodaja Devana Blakaj.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gost222 (nepreverjen)

bo kava še 1.30? :)

Alenkinabratovscina (nepreverjen)

Brezvezen lokal, ki se neprestano promovira na pop tv in spletnih portalih. Imajo nesposobne zaposlene, ki potrebujejo pol ure, da prinesejo prežgano kavo, tudi na račun čakaš vsak toliko časa. Imajo pa močan PR, to jim je treba priznati.

Starejše novice