Tuji mediji poročajo, da naj bi glavna medicinska sestra osrednje ljubljanske bolnišnice poskrbela za škandal, o katerem naj bi »danes govorila vsa Slovenija«.

Na spletni strani Seemorerocks so 23. novembra objavili prispevek o »cepilnem škandalu v Sloveniji«.

Zapisali so, da naj bi pred novinarje in kamere stopila glavna medicinska sestra Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana in pokazala stekleničke cepiva z oznakami: 1 - placebo, 2 - cepivo in 3 - smrtna doza.

Avtor prispevka se sklicuje na naslednji posnetek:

»Gospa v omenjenem videoposnetku ni glavna medicinska sestra Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana,« za Ljubljanainfo odgovarjajo iz bolnišnice.

To pa ni Zdenka Mrak …

V prispevku pa medicinsko sestro, ki jo gledamo na posnetku, označujejo za žvižgačico. Sprva naj bi nadzirala cepljenje v Univerzitetnem kliničnem centeru Ljubljana in nato dala odpoved. 

A ženska v omenjenem video posnetku ni zaposlena v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana in po podatkih, ki nam jih je posredoval Univerzitetni klinični center Ljubljana, tudi nikoli ni bila.

Lažne informacije se širijo hitro 

Spletna stran je bila, po poročanju 24ur.com, leta 2016 registrirana na Islandiji, lastnik strežnika pa je registriran v srednjeameriški državi Belize. 

Na 24ur.com poročajo tudi, da je informacija je zakrožila po družbenem omrežju VKontakte, ruskem ekvivalentu omrežja Facebook, in sicer predvsem na profilih nasprotnikov cepljenja, katerih objave so bile že večkrat znanstveno ovržene. Razširila pa se je tudi v ameriške »alternativne medije«.

Iz ljubljanske bolnišnice za Ljubljanainfo povedo, da že zadnjih nekaj dni odgovarjajo na vprašanja iz tujine o tem »incidentu«.

»To zgodbo in vse njene različice zanikamo,« so jasni glede tega, da se tovrstni dogodek v njihovi ustanovi ni zgodil.

Vodstvo UKC podpira cepljenje

»Tako Univerzitetni klinični center, kot njegovo vodstvo – vključno z dejansko glavno medicinsko sestro Zdenko Mrak - odločno podpira cepljenje, kot najučinkovitejši način preprečevanja nadaljnjega širjenja covid okužb,« še poudarjajo za Ljubljanainfo.

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kaco (nepreverjen)

Vsak posameznik si lahko ustvari svoje mnenje. Analiziraš pač te misli.

Franca69 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

In, kako mnenje si si ti ustvaro?

In reply to by Kaco (nepreverjen)

Kaco (nepreverjen)

Vse je možno nikomur ne moremo verjet 100%. Pa ti?

In reply to by Franca69 (nepreverjen)

ip (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Če bi to z 1.2.3 bilo res bi že zdavnaj žvižgalo po celi sloveniji. So pa napori vloženi v to, da se obrazloži situacijo všečni. Kar tako naprej.

dd (nepreverjen)

KAKO SO OBRAZLOŽILI, PREPROSTO SO REKLI DA TA OSEBA NI BILA ZAPOSLENA NIKOLI NA UKC IN TO JE EDINA RAZLAGA LOL, SAMO IDIOTI VERJAMEJO ŠE URADNIM IZJAVAM, ARHIVA SE NE DA CELOTNEGA POBRISAT IN OBSTAJAJO JASNI DOKAZI DA JE BILA OSEBA ZAPOSLENA NA UKC, NE SICER KOT GLAVNA SESTRA AMPAK IMA KREDIBILNOST KAR IDIOTI NA UKC NIMAJO

In reply to by ip (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

DRUGAČE PA TUDI ČE BI NEKDO PODAL VSE KONKRETNE DOKAZE DA JE ZAPOSLEN NA UKC IN DA IMA NEIZPODBITNE DOKAZE DA SE LAŽE IN ZAVAJA A MISLIŠ DA BI SE KAJ SPREMENILO, OVCA NE SANJAJ O ŽVIŽGAČIH, OBSTAJA VLADNA MEDIJSKA CENZURA IN KLJUB VSEM DOKAZOM BI TELEVIZIJAM STROGO PREPOVEDALI KARKOLI PREDVAJAT ALI POIZVEDOVAT, VAŽNO JE SAMO KAJ PRAVI FAŠISTKA LOGARJEVA OSTALO SO ITAK VSE LAŽI

In reply to by ip (nepreverjen)

ip (nepreverjen)

Saj ni prvič, da si mimo razumel. Pa še kak si se razpisal. (razložit situacijo glede korone) Ti se kar zaletavaj na slepo:)

In reply to by dd (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Gospe je ime Vera Kanalec, videi v nadaljevankah so bili objavljeni 29. in 31. julija 21 na Youtubu, odkoder pa so jih zbrisali. Pojavljajo se v različnih medijih, tale članek pa je skoraj v celoti prepisan iz Crodex.net in je torej čisti plagiat, kakor večina člankov pod katere ppdpisujete avtorstva ...
In izsek iz vašega članka:
"V prispevku medicinsko sestro označujejo za žvižgačico. Sprva naj bi nadzirala cepljenje v Univerzitetnem kliničnem centeru Ljubljana in nato dala odpoved."
Zadaj pa: nikoli ni bila in ni zaposlena v UKC LJ."
... stari pregovor pravi: NE ZAFRKAVAJ ZAFRKANTA!

Leka (nepreverjen)

Vsi lažejo vsak imajo svoj razlog !

upokojenec70 (nepreverjen)

Verjeti samooklicanim in vsevedim zdravilcem, ali pa študiranim zdravnikom - to je sedaj vprašanje. Jaz verjamem slednjim.

Surfeiter (nepreverjen)

Nisem vedel, da so vsi spodaj našteti, ki so podpisniki poziva k takojšnji ustavitvi cepljenja samooklicani in vsevedni zdravilci. Ne more človek vse vedeti, imamo srečo, da ve upokojenec70 ...

dr. Uroš Dobnikar, dr. med., spec. travmatologije, doc. dr. Kristina Drusany Starič, dr. med., spec. gin. in por.Biljana Dušić, dr. med.Matjaž Figelj, dr. med., spec. int. med., PgDip and MSc PallMedJana Harej Figelj, dr. med., spec. spl. med.Nada Hiti, dr. med., spec. druž. med.Biserka Ilin, dr. med., spec. psihiater, pedopsihiater, psihoterapevtTina Jerše Lužnik, dr. dent. med.Gregor Knafelc, dr. dent. med.Petra Kosanović, dr. dent. med.Živan Krevel, dr. med., univ. dipl. biol.Sofija Maksimović, dr. dent. med.Alenka Mandić, dr. dent. med.izr. prof. dr. Koviljka Matušan Ilijaš, dr. med., spec. patologUna Merlak Ronko, dr. dent. med.Petra Mihalek Novak, dr. med., spec. oftalmologije, FEBOmag. Miran Možina, dr. med., spec. psihiater in psihoterapevtMarko Novak, dr. med., spec. kirurgmag. Petar Papuga, dr. med.Nedeljka Petrović Koren, dr. med., spec. druž., spl. in urgentne medicineUrška Pevec, dr. dent. med.Tatjana Pfeifer, dr. med., spec. anesteziologije, reanimatologije in perioperativne intenzivne medicinemr. (HR) Sebastijan Piberl, dr. med., spec. splošne in urgentne medicinemag. Vladimir Pirnat, dr. med., spec. int. med.Petra Planinc, dr. med., spec. radiologijePetra Prodan Šumnik, dr. dent. med.mag. Stanko Pušenjak, dr. med., ginekolog in porodničardoc. dr. Martina Reberšek, dr. med., spec. internistične onkologijeHelena Sapač, dr. dent. med.Boris Sapač, dr. dent. med.Sabina Senčar, dr. med., spec. gin. in por., zdravnik splošne medicineŠpela Sovič, dr. dent. med.Urška Šalej, dr. dent. med.Damir Škripec Larisseger, dr. dent. med.Tatjana Trajkovska, dr. med., spec. druž. med.Gregor Vesel, dr. dent. med.Zorka Iva Vučer, dr. dent. med., spec. zobne in čeljustne ortopedijeKatja Žerjav, dr. med., spec. druž. med.Adriana Dellapicca Vučer, dr. vet. med.izr. prof. dr. Jože Starič, dr. vet. med.doc. dr. Tanja Švara, dr. vet. med.izr. prof. dr. Ivan Toplak, dr. vet. med.mag. Robert Pevec, mag. farm.mag. Nada Tržan-Herman, mag. farm.doc. dr. Samo Beguš, univ. dipl. inž. el.doc. dr. Igor Pušnik, univ. dipl. inž. el.doc. dr. Rok Rupnik, univ. dipl. inž. rač. in inf. ...

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

upokojenec70 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Nikjer pa nobenega strokovnjaka iz področja nalezljivih bolezni. To je nekako tako, kot bi šel kruh kupiti k vulkanizerju.

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Čisto tako pa zopet ni.

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Si spremenil zadevo? Najprej si napisal: zdravilci! Zavajaš, zavajaš namenoma! In sedaj si iz riti privlekel kruh in vulkanizerja. Bilo bi smešno in morda vredno občudovanja, če mi zdaj ne bi vedeli, da imaš ti v riti figo ...

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

Neviden (nepreverjen)

Cepivo ne deluje in je strupeno konec debate. Dokaz je stanje v državi in po svetu. Umirali boste cepljeni in hudo zbolevali'tudi to je resnica, dovolj je znanstvenih neodvisnih in raziskav le poiskati morate. Ne verjet politikom 'in podkupljeni medijom' ti niso nikoli delali za ljudstvo in smo za njih samo številke.

Milanka1234 (nepreverjen)

Bučnice. Narod pa že tako opran in vse veselo verjame...

Sim (nepreverjen)

Čestitam za pogum! Do spomladi bo marsikdo že imel odprte oči, nekateri pa nikoli

daško (nepreverjen)

Nekateri pa zaprte za vedno ,ker jih več nebo.

pohorskisvizec

Surf nabija, naj pove kje se ta dokument nahaja, vpr. osebe, ki so navedene, ali je to res...pa ravna zemlja in 5g....

Jaojao (nepreverjen)

Preverjamo? Kaj? Da to ni Zdenka Mrak? V nobenem original članku ni navedena ta oseba. Kaj se "preverjate"?

Neviden (nepreverjen)

Potem pa se naj javno pokaže prava Zdenka mrak*a to pa ne? Ha ha seveda ne.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice