Svet zavoda v ponedeljek o razrešitvi direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

Člani sveta Univerzitetnega kliničnega centra Maribor se bodo v ponedeljek sešli na redni seji, na kateri bo, sodeč po objavljenem dnevnem redu, edina vsebinska točka predlog za začetek postopka razrešitve direktorja Antona Crnjaca. Ta zadeve zaenkrat ne komentira.

Uradni razlogi za začetek postopka razrešitve niso znani, saj gradivo za to točko seje sveta zavoda še ni objavljeno.

Crnjac je zasedel direktorsko mesto junija 2021, potem ko je njegov predhodnik Vojko Flis po izteku štiriletnega mandata zapustil Univerzitetni klinični center Maribor.

Pred tem strokovni vodja klinike za kirurgijo in predstojnik oddelka za torakalno kirurgijo je bil takrat edini kandidat za direktorja. V obdobju med leti 2004 in 2010 je bil že strokovni direktor Univerzitetnega kliničnega centra Maribor Maribor, sicer pa je torakalni kirurg in neuradno blizu SDS.

O njegovi zamenjavi se je zato špekuliralo že vse od menjave vlade pred letom dni. Po poročanju medijev naj bi ga minister za zdravje Danijel Bešič Loredan že od poletja pozival k odstopu, a se to ni zgodilo.

Njegovo razrešitev je časnik Dnevnik napovedoval že za prejšnjo sejo sveta zavoda, a je bil direktor takrat odsoten iz zdravstvenih razlogov. Predsednik sveta zavoda Aleš Šabeder, ki je na tem položaju od julija lani, tega takrat ni želel komentirati.

Crnjac je takrat za Dnevnik povedal, da ne vidi razlogov za zamenjavo, saj je prepričan, da zavod vodi uspešno

Člani sveta zavoda so na prejšnji seji obravnavali in sprejeli program dela in finančni načrt kliničnega centra, ki je načrtovan v višini 329 milijonov evrov in kljub nekaterim negotovim postavkam cilja na uravnotežen končni poslovni rezultat.

Lansko leto je Univerzitetni klinični center Maribor Maribor sklenil s presežkom odhodkov nad prihodki v višini 2,6 milijona evrov, kar predstavlja 0,86 odstotka celotnih prihodkov. Crnjaca je izgubo ocenil kot vseeno dober rezultat glede na okoliščine.

Komentarji (1)

SLO (ni preverjeno)

Že od začetka mandata je bilo jasno, da on tej funkciji ni dorasel!

Starejše novice