Dotrajana Studenška brv je te dni vendarle dočakala osvežitev, a domačini so na jeklenih vrveh že opazili poškodbe.

Studenška brv je ob zadnji prenovi leta 2008 veljala za arhitekturni dosežek mesta, prejela je tudi nagrado Footbridge Award za najboljši novi most za pešce. Zadnjih nekaj let pa je imela precej bolj klavrno podobo.

Leseni del ograje je bil močno popokan, barva se je na več mestih že popolnoma oluščila, sledi rjavkastordeče barve pa so mimoidoči komaj še opazili. Načeta je bila tudi lesena pohodna površina, na določenih mestih so popustile jeklene vrvi. Barva se lušči tudi z jeklene konstrukcije, ta je tudi pogosta tarča vandalov in popisana z grafiti. 

O obnovi je bilo v preteklosti že veliko govora, a se je iz leta v leto izmikala. Dotrajana brv je zdaj vendarle dočakala osvežitev, a domačini so že opazili nove poškodbe.

Na družbenem omrežju Facebook so se pojavile fotografije poškodovanih jeklenih vrvi, kar so mimoidoči pripisali vandalizmu. 

Na Mestni občini Maribor o vzroku poškodb niso spregovorili, so pa zatrdili, da na primeru delajo.

»Popravilo jeklenih vrvi in dokončanje del pri zamenjavi ročajev na ograji Studenške brvi je predvideno v naslednjih dneh oziroma takoj, ko bodo dopuščale vremenske razmere,« so na vprašanja Mariborinfo odgovorili na mestni obični.

Zamenjava ročajev in LED razsvetljave 

Izbrani izvajalec, to je podjetje Imexa, je na Studenški brvi pred dnevi zamenjali ročaje na ograji. Ta je bila zaradi vremenskih vplivov, slabega vzdrževanja in deloma tudi vandalizma dotrajana in na več mestih poškodovana.

Zamenjali so tudi LED razsvetljavo v ročaju, ki ni bila več funkcionalna in je bila ponekod celo prebarvana. Podjetje Nigrad je ob tem tudi saniralo posamezne podnice, ki so bile dotrajane oziroma uničene.

Vrednost pogodbenih del znaša 89.899,60 evra. Cena vključuje delo in vgrajeni material izvajalca Imexa.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pohorskisvizec (nepreverjen)

Če se jih dobi na mestu, takoj namakati v Dravo....packi!

Starejše novice