Slika je simbolična.
Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 22. oktobra, opravili 7507 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 2270 novih okužb, gre za 30,2-odstotni delež okužb. 

Opravljenih je bilo tudi 33.085 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR-testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 6867 PCR testiranjih potrdili 1965 novih okužb. Šlo je za 28,6-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 17.436 aktivnih primerov okužb.

Podravje s 427 novimi okužbami

Po številu novih okužb prednjači Maribor, kjer so v zadnjem dnevu potrdili 120 novih okužb. Mariboru sledi Ptuj s 61, Slovenska Bistrica s 41, Ormož s 24, Kidričevo in Lenart z 17 ter Poljčane z 13 okužbami. 

Šentilj beleži 12 novih okužb, Duplek pa 11. Pesnica je zabeležila 10 novih primerov. Po devet novih okužb imajo občine Gorišnica in Videm. Hajdina ima osem nivih primerov, Dornava in Rače-Fram pa sedem. V občini Starše so potrdili 6 novih okužb.

Po štiri nove okužbe so potrdili v občinah Kungota, Žetale, Ruše, Oplotnica, Selnica ob Dravi, Destrnik in Sveta Trojica v Slovenskih gorica. Po tri pa v Miklavžu na Dravskem polju, Središču ob Dravi, Cerkvenjaku.

Dve okužbi so zabeležili v občinah Sveti Tomaž, Markovci, Majšperk, Benedikt, Juršinci in Sveta Ana. Po eno okužbo pa v Hoče - Slivnica, Trnovska vas, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Cirkulane, Zavrč, Sveti Jurij v Slovenskih goricah.

Brez novih okužb so tako tri podravske občine, in sicer občine Podlehnik, Lovrenc na Pohorju in Makole.

Najslabše kaže Mariboru, najbolje Svetemu Juriju

V Podravju najslabše kaže Mariboru, kjer imajo 777 aktivnih okužb, temu sledi Ptuj s 409 aktivnimi okužbami

Le v dveh občinah beležijo manj kot deset aktivnih okužb, in sicer Makolah imajo sedem primerov, v Svetem Juriju v Slovenskih goricah pa pet.

Precepljenost v Podravju

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 172.659 oziroma 52,6 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 162.248 posameznikov oziroma 49,4 odstotka prebivalcev.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice