Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 19. septembra, opravili 1706 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 291 novih okužb, gre za 17,1-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 9.221 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 2579 PCR testiranjih potrdili 545 novih okužb. Šlo je za 21,1-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 13.226 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

107 novih okužb v Podravju

Največ novih primerov v Podravju, kar 50 primerov, beležimo v Mariboru. Mariboru sledita Slovenska Bistrica in Lenart s sedmimi novimi okužbami, ter Ptuj s šestimi.

Pet novih okužb ima Dornava, po štiri Miklavž na Dravskem polju ter Kungota, tri nove primere pa so potrdili v Dupleku, občini Hoče - Slivnica ter Ruše. 

Dva nova primera beležita občini Šentilj in Pesnica, po eno okužbo pa imajo še v občinah Videm, Markovci, Kidričevo, Središče ob Dravi, Majšperk, Rače - Fram, Selnica ob Dravi, Starše, Hajdina, Cirkulane ter Sveti Jurij v Slovenskih goricah.

Brez novih okužb je tako 18 podravskih občin, najbolje pa kaže Žetalam: tam nove okužbe niso zaznali že od 11. avgusta, so pa tudi edina občina brez trenutno aktivnega primera. 

Največ aktivnih primerov okužbe je v Mariboru, in sicer 657.

Precepljenost v Podravju

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 157.772 oziroma 48 odstotkov posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 140.674 posameznikov.

Samo v zadnjem dnevu je bilo v Podravju cepljenih 419 oseb.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice