Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Imetniki sezonskih vozovnici so imeli na Mariborskem Pohorju in Arehu neposredni dostop do žičnic in pripadajočih smučarskih prog in to brez izkazovanja pogoja PCT.

Marprom, upravljavec vseh žičniških naprav in smučišč na Mariborskem Pohorju in Arehu, je uporabnike na družbenem omrežju Facebook obvestil, da so imeli včeraj, 15. decembra, inšpekcijski nadzor zdravstvenega inšpektorata zaradi preverjanja pogoja PCT. 

Slednji je obvezen za uporabo tako žičnic kot pripadajočih smučarskih prog. 

»Pristojni inšpektorat je v zapisniku o izvedenem pregledu navedel, da striktno preverjanje pogoja PCT na blagajnah smučišča in naključno preverjanje tega pogoja na vstopnih točkah smučišča ne zadostujeta,« pojasnjuje Marprom.

Veljavnost sezonskih smučarskih in ostalih terminskih vozovnic bodo vezali na veljavo potrdila PCT

Od upravljavca je zahteval stalno preverjanje dokazil o izpolnjevanju pogoja PCT na vseh vstopih na žičniške naprave, kar pa Marprom pravi, da je »v praksi skorajda neizvedljivo«

»Ker se zavedamo težavnosti tako obsežnega preverjanja, smo predlagali rešitev, da veljavnost sezonskih smučarskih vozovnic in ostalih terminskih vozovnic (za gondolo, kolesarski park) vežemo na veljavo potrdila PCT,« so sporočili iz Marproma. 

Dodajajo, da so zato začasno zablokirali vse terminske vozovnice, ki omogočajo vstop direktno na naprave, in jih zatem ob predložitvi potrdila o izpolnjevanju pogoja PCT za imetnika odblokirali za čas veljave potrdila.

Imate sezonsko vozovnico?

Vsem imetnikom terminskih vozovnic, ki se morajo testirati na 48 ur, pa bodo vozovnico odblokirali vsakič, ko bodo na vstopni točki izkazali izpolnjevanje pogoja PCT, in sicer za čas veljave tega.

Glede na število izdanih sezonskih vozovnic, ki jih je letos preko 1500, v izogib gneči na blagajnah in z željo po poenostavitvi postopka prosijo, da kot imetnik navedene vozovnice na e-naslov [email protected] z izraženim soglasjem posredujete evropsko potrdilo o izpolnjevanju pogoja PCT (kodo QR). 

S slednjega mora biti razviden datum veljavnosti, da lahko odblokirajo vozovnico do dneva veljave potrdila - šest mescev po prebolevnosti ali devet mesecev po zadnjem odmerku cepiva. 

V nasprotnem primeru boste morali dokazilo o izpolnjevanju PCT predložiti na vstopni točki smučišča, kjer vam bomo vozovnico odblokirali. Z namenom, da zagotovimo dovolj časa za ureditev opisane zadeve, bo imela blagajna na spodnji postaji Pohorske vzpenjače od 16. 12. 2021 do nadaljnjega podaljšan obratovalni čas do 19. ure.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Leka (nepreverjen)

PCT je dokaz nesposobnosti vlade .

Franc s Piramide

Nič PCT, samo PC!

otto survival (nepreverjen)

Ko vam bodo prepovedali dihanje in davek na zrak šele tedaj boste razumeli!!

Starejše novice