Močna nevihta, ki nas je zajela s silnimi nalivi, je s sabo prinesla tudi točo. O njej že poročajo iz več krajev. Padala je tudi v Mariboru.

Na meji s Slovenijo je nastala zelo močna nevihta, ki se je pomaknila nad Maribor. »Glede na vetrovni profil bo obšla del Koroške v smeri proti jugovzhodu, kjer se bo okrepila,« je nedavno napovedal vremenski portal Neurje.si.

Pri tem dodajajo, da je na zahodni strani trenutne nevihte predvidena iniciacija novih neviht, kar pomeni, da lahko v prihodnjih urah tudi drugod pričakujemo močnejše nevihte, predvsem v smeri proti Celju.

»Nevihta je točonosna. Ob prehodu lahko pričakujemo debelo točo, tudi do petih centimetrov premera, močan veter in nalive,« opozarjajo na portalu Neurje.si.

Kar očitno drži. Zraven tega, da je debela toča padala tik pred slovensko mejo, očitno ni prizanesla niti našim krajem. Po prvih poročilih je med drugim večja toča padala v Gradišču na Kozjaku, o toči pa poročajo tudi iz Bistrice ob Dravi, Razvanja v Mariboru, Hoč in Rač.

Toča v Kidričevem (foto: Muharemi Jetmir).
Foto: Bralec Daniel
Toča v Lovrencu na Dravskem polju (foto: Bralec Daniel).
Pošlji fotografije, video ali informacije

Imate informacijo, ki bi nas utegnila zanimati ali pa želite dopolniti naš članek? Pišite nam preko spodnjega obrazca, lahko pa nam tudi pošljete elektronsko pošto na [email protected]

Kaj, kje, kdaj, kdo, kako....

Drop files here to upload them

or

Naloži datoteke
Maksimalno 10 datotek. Omejitev velikosti: 20 MB. Dovoljeni tipi datotek: jpg, jpeg, gif, png, webp, pdf, txt, avi, mov, mp4, mp3, ogg, wav, heic, zip.

Komentarji (5)

Ip (ni preverjeno)

Glih malo je šipe zmočlo te pa strašite.

Tota grča (ni preverjeno)

Tisoč metrov zračne linije od nesrečne Magne in še bolj nesrečnega aerodroma je toča uničila vso zelenjavo in sadje. O obrambi proti toči pa ne duha ne sluha.

ovi (ni preverjeno)

je pa po Frami in Madžarih vsekalo - vsaj nekaj...(če je - AI pa to)...

In reply to by Tota grča (ni preverjeno)

germany (ni preverjeno)

arsenovic je hujsi od vsake toce!!!

UDBAN (ni preverjeno)

Zakaj ne deluje proti točna zaščita ?
Zato ker se župani ne morejo dogovoriti o financiranju . Pojdite k županom in jih vprašajte kdo vam bo povrnil škodo .

Starejše novice