Nika Kovač, direktorica Inštituta 8. marec, se bo izobraževala na prestižni newyorški univerzi Columbia.

Poročali smo, da je nekdanji predsednik Združenih držav Amerike Barack Obama na seznam voditeljev prihodnosti uvrstil tudi Slovenko Niko Kovač, direktorico Inštituta 8. marec. 

Zdaj pa je Nika Kovač postala štipendistka programa Obama Scholar, kar pomeni, da bo naslednje leto pod okriljem Fundacije Obama raziskovalno delo opravljala na ameriški univerzi Columbia.

Edina v Evropski uniji

Na prestižni newyorški univerzi bo v študijskem letu 2021/22 vključena v eno od dveh skupin dvanajstih posameznikov z vsega sveta, ki jih je Fundacija prepoznala kot »vodje prihodnosti«, in sicer na podlagi prepoznanega bistvenega prispevka k razvoju skupnosti.

Je tudi edina v Evropski uniji, ki se ji je uspelo uvrstiti med izbrance.

Program Obama Scholars pod okriljem nekdanjega ameriškega predsednika Baracka Obame je namenjen izobraževanju in opolnomočenju posameznikov, ki so že pokazali svojo predanost boljši in pravičnejši družbi. 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bogdan (nepreverjen)

Samo nevejo daona zagovarja ideologijo brez Boga.

Oče dveh sinov (nepreverjen)

Tako skrajnih feministk, ki z javnim denarjem obeležujejo vse slovenske očete kot nasilneže (nikoli pozabljeno sporočilo materin9/očetovo znamenje) bi predlagal za zapor, ne na univerzo. 8.marec bi pa se po popolnoma zgrešenem jumbo plakatom moral brez dvomov brisati iz črpanja slovenskega denarja.
Fraud je pa odlično pozicioniral take ženske, svoje frustracije na sočloveka, namesto samokritika.

pohorskisvizec

A ni ta od dr. Kovača hčerka, znana po kontroverznih izjavah v vseh pogledih! Ja...super....že itak se napaja iz državnih jasli!

Prava si (nepreverjen)

Botoxove ustnice pa kar do nosnice. Prava za Obamo!

Starejše novice