Vir: Neurje.si
Neurja po državi znova povzročala preglavice in precejšnjo škodo.

Neurje z obilnimi padavinami in močnim vetrom, ki je v ponedeljek zvečer prešlo Slovenijo, je znova povzročilo kar nekaj preglavic in gmotne škode.

Na upravi za zaščito in reševanje so zabeležili 69 dogodkov, sunki močnega vetra so odkrivali strehe in podirali drevesa, na območju Ilirske Bistrice je nastal tornado, ki je poškodoval 11 objektov.

Tornado po prvih podatkih poškodoval 11 objektov

Na upravi za zaščito in reševanje so sicer dogodke zabeležili na območjih regijskih centrov Maribor (16), Postojna (15), Celje (13), Koper (11), Kranj (šest), Murska Sobota (tri), Nova Gorica (dva) ter po enega v Ljubljani, Slovenj Gradcu in na Ptuju.

Zaradi obilnega dežja je meteorna voda poplavila več kletnih prostorov objektov, ogrožala objekte, prav tako ponekod narasli vodotoki.

Sunki močnega vetra so odkrivali ostrešja objektov in podirali drevesa. Na območju Ilirske Bistrice je nastal tornado, ki je po do sedaj znanih podatkih poškodoval 11 objektov.

Na terenu skupno 36 gasilskih enot

Sprožila sta se dva zemeljska plazova, ki sta ogrožala objekte. Na terenu je bilo aktivnih skupno 36 gasilskih enot, od tega tri poklicne, ki so opravile skupno 75 intervencij.

Gasilci so odstranjevali podrto drevje, zasilno prekrivali poškodovana ostrešja, črpali meteorno vodo, s protipoplavnimi vrečami zaščitili ogrožene objekte in s folijo prekrili plazišči, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Pristojne službe še vedno odstranjujejo posledice neurij izpred nekaj dni. Ta so v zadnjih tednih škodo povzročala po vsej Sloveniji.

Starejše novice