Foto: Gasilci Prevalje, Facebook
Silovita neurja so zajela del Slovenije, posebno hudo pa je bilo na Štajerskem in Koroškem.

V zadnjih urah so imeli štajerski in koroški gasilci polne roke dela. V Mariborskem centru za obveščanje so na območju Starš prihiteli na območje podrtega drevesa. 

Tudi na območju občine Rače - Fram so zabeležili podrto drevo, na pomoč pa so prihiteli gasilci iz Frama. 

Tudi na območju Slovenske Bistrice se je podrlo drevo, gasilci iz Spodnje Polskave pa so intervenirali tudi ob udaru strele v hišo. Po informacijah portala 24ur so poškodovano osebo prepeljali v bolnišnico. 

Drevo se je podrlo tudi na območju Ruš, na Pohorju pa celo več teh. 

V Selnici ob Dravi črpali meteorne vode

Tudi na območju Selnice ob Dravi so gasilci prihiteli na pomoč ob podrtih drevesih, prav tako pa so morali počrpati meteorne vode iz stanovanjskih objektov. 

Na območju občine Podvelka so zabeležili kar tri dogodke. Gasilci so nudili pomoč pri zaščiti objekta pred meteorno vodo, čiščenju ceste in prekrivanju strehe. Delavci cestnega podjetja so odstranili drevo, ki se je podrlo na cesto. 

Močna neurja so zajela predvsem območja Braslovč, Domžal, Kamnika, Litije, Lukovice, Hoč - Slivnice, Lovrenca na Pohorju, Maribora, Rač - Frama, Ruš, Selnice ob Dravi, Slovenske Bistrice, Starš, Novega mesta, Šentjerneja, Trebnjega, Črne na Koroškem, Dravograda, Podvelke, Prevalj, Radelj ob Dravi, Raven na Koroškem in Slovenj Gradca, poroča STA

Starejše novice